null Tärkeää tietoa ja onnittelut valmistuville!

Hei oppilaitoksesta valmistuva!

Onnea urakan päättymisestä ja uusien jännittävien haasteiden alkamisesta! TE-palvelut ja työllisyyden kuntakokeilut ovat tukenasi jokaisella askeleella kohti työelämää tai yrittäjyyttä.

Luonnollinen ensimmäinen askel on ilmoittautua työnhakijaksi, jos sinulla ei ole työ- tai opiskelupaikkaa opintojesi päättyessä.
Voit ilmoitautua työttömäksi työnhakijaksi jo etukäteen, mutta teethän sen viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi.

Ilmoittaudu ensisijaisesti TE-palveluiden sähköisen Oma asiointi -palvelun kautta. Löydät Oma asiointi -palvelun Työmarkkinatorin etusivulta.

Vinkkejä sujuvan asiakkuuden käynnistämiseen

  • Täytä ilmoittautuessasi huolellisesti kaikki pyydetyt tiedot ja arvioi oma palvelutarpeesi.
  • Muista kirjata kotikuntasi, joka voi olla muu kuin osoitteen mukainen asuinkuntasi.
  • Kirjaa huolellisesti myös tutkintosi ja oppilaitoksesi.
  • Valitse työnhaun aloituksen syyksi "Jään työttömäksi" riippumatta siitä, oletko jo valmistunut tai pian valmistumassa. 
  • TE-toimistosta tai työllisyyden kuntakokeilusta ollaan sinuun yhteydessä puhelimitse. Sinun ei tarvitse tietää ilmoittautuessasi, kumpaan palveluun kuulut. TE-toimistosta soitetaan 0295-alkuisesta numerosta. Kunnasta soitettaessa numero voi olla tavallinen matkapuhelinnumero.

Olethan aktiivinen työnhaussa jo ennen valmistumistasi! Seuraa avoimia työpaikkoja Työmarkkinatorilla ja muilla työnvälitys- ja rekrytointisivustoilla. Työmarkkinatorilla voit myös luoda työnhakuprofiilin, jonka avulla työnantajat löytävät sinut paremmin. Muista myös julkaista työnhakuprofiilisi.

Lämpimät onnittelut valmistumisesta! :)

Uppdaterad: 21.05.2024