Aktuellt

« Tillbaka

"Työni tilitoimistoyrittäjänä on paras duuni ikinä" - Haastattelussa Marjo Kurhela

Tilitoimisto Marjo Kurhela.

Kahvittelemme tilitoimisto Kurhelan toimistotilojen aulassa. Ilmapiiri on iloinen, pulppuileva ja eteläpohjalaisen rempseä – siis kaikkea muuta kuin stereotyyppinen mielikuva pölyisen harmaasta tilitoimistosta, jossa töitä tehdään täydessä hiljaisuudessa vakavan näköisinä.

Toimistossa työskentelee toimitusjohtaja Marjo Kurhelan lisäksi kaksi työntekijää: Mari Vainionpää ja Maritta Rantala. Sydämellinen kolmikko nauttii ilmiselvästi yhdessä työskentelystä, ja yhteisenä päämääränä heillä on asiakasyritysten arjen helpottaminen.

Yrittäjyys mahdollistaa perheen lähellä olemisen

Aiemmin monipuolisesti erilaisissa reskontranhoito- ja toimistotöissä työskennellyt Marjo päätyi yrittäjäksi hieman sattuman kautta. Marjolla oli ollut suunnitelmissa työllistyä työntekijäksi jonkin yrityksen palkkalistoille, mutta yrittäjyys sopikin joustavuutensa takia paremmin erityislapsen äidille. Toimisto sijaitsee nimittäin kiinni Kurheloiden omakotitalossa. Niinpä toimistosta on helppo käydä tuvan puolella katsomassa nelilapsisen perheen lapsia.

Starttirahasta turvaa alkutaipaleelle

Marjo Kurhela perusti tilitoimiston vuonna 2017 starttirahan turvin. "TE-palveluista sain hyödyllisiä neuvoja siitä, minkälaisia tukimahdollisuuksia minulle oli yrittäjänä tarjolla. Starttiraha oli kyllä ihan ehdoton oman yrityksen perustamisen kannalta: sen avulla pystyin keskittymään aluksi markkinointiin ja asiakashankintaan ilman huolta taloudesta", kertoo Marjo.

Marjo Kurhela

Kasvun myötä lisää työntekijöitä

"Tarkoituksenani oli tehdä töitä yksin sen verran, että pärjäisin rahallisesti. Asiakkaita alkoi kuitenkin tulla lisää, ja tämän vuoden alussa syntyikin tarve työntekijöiden palkkaamiselle. Nyt meitä on täällä sitten minä ja Mari kokopäiväisinä sekä Maritta osapäiväisenä", Marjo sanoo.

Mari opiskeli ammattikorkeakoulussa työttömyysetuuden turvin, ja pääsi Tilitoimisto Kurhelaan töihin heti kurssiensa loputtua. "Työpaikka on minulle ihan huippu juttu, oli kiva, että osaamiseeni luotettiin ja pääsin heti koulusta suoraan kirjanpitäjän töihin", Mari kertoo iloisena. Marittan Marjo palkkasi toimistoassistentiksi palkkatuella. Marittalla on takana yli 20 vuoden ura yrityksessä, jonka toiminta loppui, ja uusi työ on antanut taas uudenlaista työkokemusta.

Pienyrittäjien asialla

Suurin osa tilitoimiston asiakkaista on pienyrittäjiä. "Parasta on päästä vaikuttamaan muiden pienyrittäjien arkeen, ja nähdä, kuinka omat palvelut auttavat konkreettisesti vähentämään heidän hallinnollisia töitään. "Vaikka kiireisellä toimistolla työtä onkin paljon, saa yrittäjänä järjestää oman aikataulunsa. Kun tähän vielä lisää lämpimän ja nauravaisen työyhteisön, on töissä viihtyminen taattu!" Marjo kertoo hymyssä suin.

Yrittäjyyttä pohtiville Marjolla on selkeä neuvo: "Ole rohkea, ja tee sitä mistä unelmoit! Kannattaa myös muistaa, että yrittäjyyteen ei tarvitse valmistautua yksin, vaan tarjolla on erilaisia tukipalveluja, joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää".

Tutustu myös videoihin:

Tilitoimisto Marjo Kurhelan yritys käynnistyi starttirahalla (YouTube)

Ole rohkea, kehoittaa Marjo Kurhela (Youtube)

Kuvat ja teksti: Iris Aarola

Video: Soile Kauttio


E-
tjänster