Kainuun TE-toimisto

Näillä sivuilla voit tutustua Kainuun TE-toimiston asioimiskäytäntöihin ja paikallisiin palveluihin. Toimipaikkamme sijaitsevat Kajaanissa, Kuhmossa ja Suomussalmella. Asiointi kanssamme tapahtuu ensisijaisesti TE-palveluiden Oma asiointi -palvelun kautta verkossa. Valtakunnalliset TE-palvelut löydät Työmarkkinatorilta.

Oikopolut:

TE-live

TE-live on rekrytointi- ja uutiskanava, jossa tuotamme suoria lähetyksiä avoimista työpaikoista sekä työelämän tärkeistä teemoista ja koulutusmahdollisuuksista. Työnantajat ja työntekijät kohtaavat uudella, vuorovaikutteisemmalla tavalla. Lähetyksiin voi osallistua kysymyksin ja kommentein reaaliajassa chatin kautta.

Seuraa Kainuun TE-toimistoa somessa

Kainuun TE-toimiston löydät sosiaalisesta mediasta klikkaamalla somekanavien ikoneita.

      

RekryKainuu

RekryKainuu on foorumi, joka palvelee kainuulaisia työnantajia, työnhakijoita ja uranvaihtajia sekä esimerkiksi Kainuuseen muuttoa suunnittelevia. RekryKainuun verkkosivuille kootaan hyödyllistä ja inspiroivaa sisältöä Kainuun ura- ja opiskelumahdollisuuksista.

RekryKainuun löydät myös somesta:

    

Uutiset

null Heinäkuun työllisyyskatsaus: Työllisyysaste nousi toisella vuosineljänneksellä 70,1 %:iin

Kainuun työttömyys laski heinäkuun lopussa 7 % (-264) vuoden takaisesta. Työttömyys on laskenut Kainuussa vuositasolla nyt neljä vuotta yhteen menoon. Koko maassa oli työttömiä työnhakijoita keskimäärin 5 % vähemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa.

Talouden pitkä positiivinen kehitys on nostanut merkittävästi työllisyysastetta. Vuoden 2019 toisella neljänneksellä Kainuun työllisyysaste oli 70,1 %, kun se vuotta aiemmin oli 66,2 %. Myös työllisten määrä on kasvanut. Tilastokeskuksen mukaan työllisiä oli vuoden 2019 toisella neljänneksellä 30 000, kun heitä oli vuotta aiemmin 29 000 ja vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä 28 000.

Kainuun TE-toimistossa oli heinäkuun lopussa 3 495 työtöntä työnhakijaa, mikä on 10,9 % maakunnan työvoimasta. Koko maassa oli kuukauden lopussa työttömiä 268 804 eli 15 157 vähemmän kuin vuosi sitten. Koko maan työttömyysaste oli 10,2 %.

Kuukauden lopussa TE-toimistossa oli avoinna 793 työpaikkaa, mikä on 229 enemmän kuin kuukauden lopussa vuosi sitten. Kuukauden aikana oli avoinna yhteensä 1 262 eri työpaikkaa, 20 % enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoihin.

Työllisyyskatsaus Kainuu heinäkuu

Lisätietoja:

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Yritys- ja työvoimapalvelut -yksikkö
Atte Laitinen, 0295 023 886
Sposti: etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi
http://www.elykeskus.fi/kainuu

Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto
Tiina Veijola, 0295 039 116
Sposti: etunimi.sukunimi(at)te-toimisto.fi

Tiedotteet

null Aloittavan yrittäjän neuvontapalvelu tarjoaa apua sekä yrityksen perustamiseen että yrittäjyyden alkutaipaleelle

Kainuun TE-palveluiden yhdessä Valmennusmajakan kanssa järjestämä aloittavien yrittäjien neuvontapalvelu käynnistyy ensimmäistä kertaa. Maksuton neuvonta täydentää TE-toimiston yrityspalveluita ja on tarkoitettu kainuulaisille aloittaville yrittäjille tai yrityksen jo perustaneille henkilöille, jotka kaipaavat apua yrittäjyytensä alkutaipaleella.  

Aloittava yrittäjä saa valmennuksesta apua niihin teemoihin, jotka yrittäjät usein kokevat kaikkein hankalimmiksi. Valmennusta on saatavilla aina liiketoimintasuunnitelman tekemisestä yrityksen omistajanvaihdoksiin. Lisäksi aloittavaa yrittäjää autetaan myös rahoituksen hakemisessa sekä myynnin kasvattamisessa ja sähköisessä markkinoinnissa.  

Myös jo aloittaneen yrityksen on mahdollista saada neuvontaa 18 kuukauden sisällä yrityksen perustamisesta.  

– Valmennuksesta yrittäjän on mahdollista saada alan asiantuntijoilta sparrausta hyvinkin tarkkoihin kysymyksiin ja yksityiskohtiin kuten vaikkapa yritysmuodon valitsemiseen, kertoo Kainuun TE-toimiston palvelujohtaja Kirsi Hämäläinen 

Yritysneuvontaa annetaan koko Kainuun alueella ja pitkien välimatkojen maakunnassa sitä on mahdollista saada myös sähköisesti. Neuvojina toimivat Valmennusmajakan valmentajat, jotka ovat itsekin kokeneita yrittäjiä. 

– Parasta tässä valmennuksessa on sen henkilökohtaisuus. Ryhmissä ei voitaisi paneutua asioihin niin yksityiskohtaisesti, mutta nyt valmennus saadaan räätälöityä juuri kyseisen ihmisen tilanteeseen, toteaa Pirkanmaan yrityksiä valmentanut Valmennusmajakan neuvoja Veli-Matti Ruotsalainen 

Yhteensä valmennus kestää noin seitsemän tuntia. Ensimmäisellä tapaamiskerralla valmentaja kartoittaa henkilön tilanteen tulevia valmennuskertoja silmällä pitäen. Valittuihin teemoihin lähdetään pureutumaan joko saman valmentajan kanssa tai tarvittaessa apua saa myös esimerkiksi sähköiseen markkinointiin erikoistuneilta asiantuntijoilta. 

– Yleensä yritysten haasteet tulevat esille ensimmäisen toimintavuoden jälkeen, ja tällä valmennuksella haluamme auttaa yrityksiä, etteivät ne siinä kohtaa lakkaisi, Hämäläinen kuvailee valmennuksen tavoitteita, joihin Valmennusmajakan kehityspäällikkö Jaana Ollilainen vielä lisää:   

– Paras tulos, joka valmennuksella voidaan saada, on että ihmiset aloittavat yrittäjänä! 

 

Lisätietoja ja ajanvaraukset neuvontaan: 

Maija Granqvist, p. 029 503 9033, maija.granqvist(at)te-toimisto.fi

Tapahtumakalenteri

Päivitetty: 21.02.2024