Ammatinvalinta ja uraohjaus

TE-toimiston itse järjestämä tai ostopalveluna hankkima ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelu auttaa sinua löytämään ratkaisuja ammatinvalintaan, ammatilliseen jatkosuunnitelmaan sekä työhön tai koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Palvelujen tueksi käytetään tarvittaessa soveltuvuustestejä, työ- ja koulutuskokeiluja tai terveydentilan tutkimuksia omien vahvuuksien, kykyjen, kiinnostusten ja terveydentilan kannalta sopivan ratkaisun löytämiseksi. Palvelu on kaikille avointa ja maksutonta ja tarkoitettu kaikissa työelämän tilanteissa oleville nuorille ja aikuisille.

Ammatinvalinta- ja uraohjaus on oikea palvelu sinulle, jos esimerkiksi seuraavat asiat askarruttavat:  

  • Haluaisin opiskella itselleni ammatin, mutta mille alalle lähtisin ja sopisin?
  • En ole päässyt haluamaani työhön tai koulutukseen. Mitä voisin tehdä, että pääsisin tai mihin vaihtaisin?
  • Nykyinen ala ei enää kiinnosta tai sovi minulle. Mille alalle vaihtaisin?
  • Olen sairastunut enkä voi jatkaa nykyistä työtäni. Mikä ala ja ammatti minulle nyt sopisi?

Ammatinvalinta- ja uraohjauksessa on useita saman sisältöisiä vaihtoehtoja. Voit valita seuraavista vaihtoehdoista itsellesi sopivimman palvelun:

1. Ajanvaraus TE-toimiston psykologille, Hämeen TE-toimisto

Ammatinvalinnan ja uraohjauksen psykologien palvelua henkilökohtaisesti on tarjolla Hämeen TE – palvelujen toimipaikoissa Forssassa (Kartanonkatu 10), Hämeenlinnassa (Saaristenkatu 3), Lahdessa (Kirkkokatu 12) ja Riihimäellä (Temppelikatu 2). Lisäksi palvelua on saatavana puhelimitse tai videopalveluna.

Ammatinvalinta ja uraohjauksen psykologille voit varata tapaamisajan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen avo.hame(at)te-toimisto.fi otsikolla "Ajanvaraus ammatinvalinnanohjaukseen". Kerro sähköpostiviestissä mille paikkakunnalle haluat varata tapaamisajan, nimesi, puhelinnumerosi, toiveet tapaamisajasta sekä halutessasi lyhyt kuvaus kysymyksistä, joihin kaipaat apua.

2. Puhelimitse ilman ajanvarausta

Psykologi tavattavissa puhelinnumerosta 0295 020 720 maanantaisin ja torstaisin klo 12.00–16.00.

3. Puhelimitse tai videopalveluna ajanvarauksella

Varaa aika sähköpostilla: tyolinja.uraohjaus(at)te-toimisto.fi  

Psykologi soittaa sinulle sovittuna puhelinohjausaikana. Video-ohjaukseen tarvittavan linkin saat sähköpostiisi 1-2 päivää ennen sovittua aikaa.

Tekniset ohjeet uraohjaukseen videoyhteydellä

4. Palveluna yksityiseltä yritykseltä

Hämeessä voit valita palveluntuottajaksesi myös yksityisen yrityksen. Palvelu on sinulle maksutonta. Hämeen TE-toimisto ostaa palvelut Cimson Koulutuspalveluilta (www.cimsonkoulutuspalvelut.fi) ja Valmennuskeskus Publicilta (www.valmennuskeskuspublic.fi)

Yritykset tarjoavat palvelua henkilökohtaisilla tapaamisilla Heinolassa, Lahdessa, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa. Forssassa palvelu järjestetään video-ohjauksena.

>> Ilmoittaudu palveluun tästä

Ilmoittautumisen jälkeen toinen yrityksistä ottaa sinuun yhteyttä ajanvarauksen sopimiseksi.