Työnhakijat

Ohjeita työnhaun käynnistämiseen ja asiointiin työnhaun käynnistämisen jälkeen

Voit olla työnhakijana eli TE-palveluiden asiakkaana vaikka et olisikaan työtön. Asiointi kanssamme onnistuu monen kanavan kautta. Huomaathan, että valittu asiointikanava vaikuttaa palveluusi. Ilman aikavarausta tapahtuvassa asioinnissa palvelua on varauduttava odottamaan.

Työnhaun käynnistäminen ja asiointi Hämeen TE-toimiston kanssa

Työnhaun käynnistäminen Oma asiointi -palvelussa on toistaiseksi mahdollista vain EU/ETA-maiden kansalaisille. Jos et ole EU/ETA-alueen tai Sveitsin kansalainen, ole hyvä ja käynnistä työnhakusi käymällä henkilökohtaisesti Hämeen TE-toimiston toimipaikassa, jossa työnhaun ohjaajat opastavat sinua työnhakijaksi ilmoittautumisessa.

Verkossa

Oma asiointi -palvelussa voit ilmoittaa lähes kaikki palvelutarpeet ja työnhaun muutokset. Voit aloittaa työnhakusi ja ilmoittaa työllistymiseesi vaikuttavat seikat, kuten ammattitaidon, työkyvyn ja työnhakutaitosi verkkopalveluiden kautta ilman henkilökohtaista asiointia TE-toimistossa. Jos olet työssä oleva työnhakija, voit lisäksi ilmoittaa muutokset esim. työttömyyteen, lomautukseen tai lyhennettyyn työviikkoon liittyen. Työnhaun ja työttömyyden päättymisestä ilmoittaminen on myös luonnolllisesti osa verkkopalveluitamme.

Opastusta verkkoasiointiin saat TE-puhelinpalvelusta sekä työnhaun ohjaajilta Lahden ja Hämeenlinnan toimipaikasta aukioloaikoina.

Puhelimitse

Asiointi puhelimitse TE-toimiston kanssa korvaa monesti kokonaan henkilökohtaisen käynnin.

Lähettämällä yhteydenottopyyntö

Jos asiasi ei ole kovin kiireellinen, voit lähettää TE-toimistolle yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelun kautta. Yhteydenottopyyntöösi vastataan puhelimitse. Huomaathan, että ajanvarauksia koskevat peruutukset tulee tehdä soittamalla TE-puhelinpalveluun tai kutsussa ilmoitettuun numeroon.

Postitse

Toimitathan asiakirjoja TE-toimistolle vain pyydettäessä. Jos sinua on pyydetty toimittamaan kopioita asiakirjoista, lähetäthän ne postitse tai jätä asiakirjakopiot vaihtoehtoisesti käyntiasioinnin yhteydessä tai toimiston postilaatikkoon kirjekuoreen suljettuna.

Sähköpostitse

TE-toimiston asiakkuus on salassa pidettävä tietoa. Siksi vastaamme sähköpostilla vain yleisluontoisiin kysymyksiin. Tarvittaessa TE-toimisto voi vastata suojatulla sähköpostilla sellaisiin kysymyksiin, joissa käsitellään asiakkuuteen liittyviä asioita. Jos sinun tarvitsee lähettää TE-toimistoon salassa pidettäviä viestejä ja liitetiedostoja, mutta sinulla ei ole mahdollista käyttää Oma asiointi -palvelua, voit lähettää viestisi käyttämällä turvaviestiä.

Kasvokkain

Henkilökohtaisen ajanvarauksen aikana asiakkaat saavat palvelutarpeensa mukaista yksilöllistä tukea ja ohjausta mm. ammatillisen osaamisen kehittämiseen ja koulutustarpeen selvittämiseen sekä työmarkkinavalmiuksien kehittämiseen ja työ- ja toimintakyvyn arviointiin. Mikäli arvelet tarvitsevasi henkilökohtaista aikavarausta, lähetä meille yhteydenottopyyntö Oma asiointi -palvelun kautta. Aikavarauksen tarve arvioidaan aina ensin puhelimitse TE-palvelujen asiantuntijan kanssa.

Asiointi ilman ajanvarausta

Ilman ajanvarausta tapahtuvassa asioinnissa saat neuvoja ja opastusta työnhaun ohjaajilta. Opastuspalvelut ovat käytössä toimipaikassa aukioloaikojen puitteissa. Työnhaun ohjaajat opastavat sinua esimerkiksi verkkopalveluiden käytössä, työnhakijaksi ilmoittautumisessa, työpaikkojen etsimisessä ja työttömyysturvan vireille saattamisessa. Asioinnin onnistumiseksi, pidäthän verkkopankkitunnukset mukanasi.

Työtarjouksiin reagoiminen

Saadessasi työtarjouksen, hae tarjottua työtä ja ilmoita TE-toimistolle tarjottuun työhön hakemisestasi 14 vuorokauden kuluessa tarjouksen saamisesta. Jos työpaikkailmoituksella on hakuaika, ilmoita meille hakemisestasi viimeistään työpaikan viimeistä hakupäivää seuraavana päivänä. Asiasta ilmoittaminen onnistuu Oma asiointi -palvelun kautta.

Paikalliset palvelut

Paikalliset palvelut sivulla on esitelty palvelut, jotka ovat saatavilla vain Hämeen alueen työnhakijoille. Osa palveluista on jatkuvia ja osa hankemuotoisia. Paikallisia palveluja ovat mm. TE-toimiston erilaisina ostopalveluina hankkimat palvelut.

Tapahtumat

Tuet työnhakuasi osallistumalla Hämeen alueella järjestettäviin työllisyystapahtumiin. Tapahtumia järjestetään myös verkossa. Löydät  tapahtumia tapahtumakalenteristamme ja saat niistä tietoa myös sähköisen palvelutiedotteen kautta.

Lisätietoa ja vinkkejä ajankohtaisesta palvelutarjonnasta saat seuraamalla meitä sosiaalisessa mediassa.