Koko maan ajankohtaiset

null Kesätyönhaku käynnissä - vinkkejä

Vinkkejä kesätyönhakuun:

  • Käytä työnhakukanavia monipuolisesti. Huomioi työnhaussa yritysten nettisivut, yritysluettelot, lehdet, tuttavat ja sukulaiset
  • Hyödynnä sosiaalista mediaa työnhaussa
  • Etsi aktiivisesti piilotyöpaikkoja. Kaikki työnantajat eivät hae kesätyöntekijöitä tiedottamalla paikoista lehdissä, verkkosivuillaan tai sosiaalisessa mediassa.
  • Huolehdi, että työnhaun asiakirjasi ovat ajan tasalla. Kohdista hakemus työpaikkaan, johon olet hakemassa.
  • Jos haku tehdään verkkosivuilla olevalla lomakkeella, täytä kohdat huolellisesti

Lisää vinkkejä valtakunnallisilla te-palvelut.fi -sivuilla


Avoimet työpaikat ja CV-netti www.te-palvelut.fi

TE-toimiston Avoimet työpaikat -palvelusta löydät kesätyöpaikkoja. Työn kesto –kohtaan voit ruksia kesätyön. Kun tilaat Työpaikkavahti-palvelun, saat kiinnostavien työpaikkojen tiedot suoraan sähköpostiisi.

Työnantajat hakevat sopivia työntekijöitä myös TE-palvelut –sivuilla olevan CV-netin kautta. Voit ladata palveluun ansioluettelosi ja esitellä itseäsi, osaamistasi, vahvuuksiasi ja työtoiveitasi vapaamuotoisesti suoraan työnantajille. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Avainsanaksi esittelyyn on hyvä kirjoittaa "kesätyö". Panosta otsikkoon eli tuo esiin ainakin mitä työtä etsit.


Kesätöitä ulkomailta

Kesätöitä löytyy myös ulkomailta. Osaamisesi ja kielitaitosi määrittelevät sen, mistä maasta ja miltä alalta sinun kannattaa työtä etsiä.

Löydät tietoa työnhausta ulkomailla osoitteesta www.te-palvelut.fi/eures . Pohjoismaista kesätöitä etsiviä palvelee myös www.nordjobb.net . Pidemmäksi ajaksi Eurooppaan töihin lähtevän 18–35-vuotiaan kannattaa pitää mielessä myös Eka EURES . Sen avulla vähintään kuudeksi kuukaudeksi työhön toiseen EU-maahan lähtevä voi saada taloudellista tukea esimerkiksi haastattelumatkaan.

Katso lisää linkkejä kansainvälisestä työnhausta (pdf).


Miten TE-toimisto auttaa kesätyönhaussa?

TE-toimistosta saa konkreettista apua, vinkkejä ja ohjausta työnhakuun. Pirkanmaan TE-toimisto järjestää työnhakuun liittyviä tilaisuuksia, ryhmäpalveluita ja rekrytointitapahtumia. Seuraa ja ilmoittaudu tapahtumiin ja palveluihin http://toimistot.te-palvelut.fi/pirkanmaa/ajankohtaista


Muita linkkejä kesätyönhakuun:

Kesätyönhakuaikoja ja tapahtumia:

Seuraa te-palvelujen sivuja sekä yritysten omia sivuja