TE-toimistot työnantajana

Työ- ja elinkeinotoimisto eli tutummin TE-toimisto on työ- ja elinkeinopalveluja järjestävä ja tuottava valtion viranomainen. Palvelemme monipuolisesti työnhakijoita, työnantajia ja yrittäjiä tukemalla työnhakijoiden nopeaa työllistymistä, parantamalla osaavan työvoiman saatavuutta ja turvaamalla yritysten toimintaedellytyksiä.

Alueellisia TE-toimistoja on Suomessa 15, joissa meitä työskentelee yhteensä noin 3000 alansa ammattilaista. Teemme myös laajaa yhteistyötä alueellisten ja valtakunnallisten toimijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Työnhakijoiden TE-toimisto

Autamme työnhakijoita etsimällä ja tarjoamalla työpaikkoja, minkä lisäksi annamme työnhakuun liittyvää neuvontaa ja valmennusta. Tarjoamme tietoa koulutusvaihtoehdoista, koulutus- ja ammattialoista sekä opintojen rahoituksesta.

Työnhakijoilla on myös mahdollisuus luottamuksellisiin ohjauskeskusteluihin psykologiemme kanssa, jotka auttavat ammatinvalintaan ja urasuunnitteluun liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi tarjoamme uravalmennusta, jossa työnhakijat voivat selkiyttää omia ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojaan.

Palvelujen tarjoamisen lisäksi tutkimme työnhakija-asiakkaidemme työttömyysetuuden saamisen työvoimapoliittisia edellytyksiä ja annamme työvoimapoliittisia lausuntoja etuuden maksajille.

Työnantajien ja yrittäjien TE-toimisto

Tunnemme elinkeinoelämän, työmarkkinat ja työnhakijat. Tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja työnantajille ja tuemme myös rekrytointiin liittyvissä asioissa: uuden henkilöstön etsimisessä, kouluttamisessa, palkkauskustannuksissa sekä henkilöstön vähentämis- ja muutostilanteissa. Lisäksi autamme etsimään sopivaa työvoimaa myös muualta Euroopasta.

Me tuemme ja neuvomme yrittäjiä yrityksen perustamisvaiheessa. Aloittavat yrittäjät saavat meiltä koulutusta ja tietoa yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Autamme myös toimeentuloon liittyvissä asioissa, kuten starttirahan hakemisessa ja työttömyysturva-asioissa. Toimimme osana seudullista yrityspalveluverkostoa, joten yrittäjillä on kauttamme käytössään koko kentän laaja osaaminen yrittäjyysasioissa.

Hae mukaan työporukkaamme

Haemme jatkuvasti porukkaamme uusia tekijöitä. Meillä työskentelee työllisyyden asiantuntijoita monipuolisissa työnvälityksen ja yrityspalvelujen tehtävissä. Tehtävämme ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä, sillä niissä pääset vaikuttamaan oman alueesi työllisyyden edistämiseen monella osa-alueella. Lisäksi toimistoissamme on monipuolisia esihenkilö-, johto- ja erikoistehtäviä esimerkiksi viestintä-, psykologi- ja lakipalvelujen parissa. Tutustu avoimiin työpaikkoihimme ja hae tehtävään hakuohjeessa olevien ohjeiden mukaisesti. Me olemme sinuun yhteydessä rekrytointiprosessin aikana.

Kuinka rekrytointi etenee

Hakuvaiheessa pyydämme sinua täyttämään työhistoriasi ja koulutuksesi hakusivustollemme. Useimmissa rekrytoinneissamme emme vastaanota erillisiä liitteitä kuten työtodistuksia, CV:tä tai hakukirjettä. Anna innostuksesi ja motivaatiosi välittyä hakemuskirjeessä. Pääset halutessasi tehtävän hakuaikana päivittämään vielä hakemustasi.

Hakuajan päätyttyä olemme yhteydessä haastatteluun kutsuttaviin henkilöihin. Haastattelumme ovat perinteisesti yksilö- tai ryhmähaastatteluita tai niiden yhdistelmiä kaksivaiheisena prosessina. Haastattelumme toteutetaan kasvokkain tai videoyhteyksin esimerkiksi Microsoft Teamsin välityksellä. Haastattelussa haluamme myös kertoa sinulle lisää tehtävästä ja meillä työskentelystä.

Haastattelun jälkeen olemme yhteydessä haastateltuihin ja kerromme sinulle toivottavasti iloiset uutiset tehtävän saamisesta. Tässä vaiheessa sovitaan myös aloittamisen yksityiskohdat ja käytännön asiat. Valtiolla virkasuhteisiin valittujen kanssa ei solmita kirjallista työsopimusta, vaan virkaan nimittämisestä tehdään nimityspäätös. Tulet saamaan nimityspäätöksen aikanaan sähköpostitse tai kirjeitse valintasi mukaan.

Lue lisää

Vinkkejä työnhakuun (tyomarkkinatori.fi)

 

 

Sivu päivitetty 10.8.2022

Päivitetty: 10.08.2022