-
Alkaa:
-
2. syyskuuta 2019, 10:00
-
Päättyy:
-
2. syyskuuta 2019, 12:00
-
Sijainti:
-
Kuhmo
Riveria suunnittelee Kuhmoon Ravintola- ja catering-alan perustutkintokoulutusta ruokapalvelun sekä leipomoalan osaamisaloille. Koulutuksessa voi siis suuntautua joko kokiksi, leipuriksi tai kondiittoriksi. Kyseessä ei ole työvoimakoulutus, joten koulutukseen voi hakea kuka vain koulutuksesta kiinnostunut. Työttömät työnhakijat voivat selvittää esimerkiksi työttömyysetuudella tuetun omaehtoisen opiskelun mahdollisuuden TE-toimistosta opintojen rahoitukseen.
Kouluttaudu ravintola-alan osaajaksi Kuhmossa
Kokkina tunnet elintarvikkeet ja raaka-aineet sekä osaat niiden käsittelyn. Valmistat maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa ja osaat ottaa huomioon myös erityisruokavalioasiakkaat.
Kenelle?
Olet innostunut ruoanlaitosta etkä pelkää fyysistä työtä.
Mihin työllistyn?
Työpaikkoina ovat mm. ravintolat, henkilöstöravintolat, suurkeittiöt sekä juhla- ja pitopalveluyritykset.
Sovellunko alalle?
Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.
Koulutuksen sisältö
Opintojen aikana tutuksi tulevat:
- lounasruokien valmistus
- À la carte -ruokien valmistus
- tilaus- ja juhlaruokien valmistus
- asiakaspalvelu
- kahvilapalvelut
- elintarvikehygienia
- puhtaanapito
Elintarvikealan perustutkinto, Leipomoalan osaamisala
Hanki maistuva ammatti!
Valmistat ruoka- ja kahvileipiä, konditoriatuotteita ja leipomoeineksiä sekä käsin että koneellisesti. Leipomossa työskentelee kondiittoreita, leipureita ja leipomotyöntekijöitä.
Kenelle?
Sinulta edellytetään kädentaitoa, tarkkuutta, hyvää muoto- ja väritajua sekä sommittelu- ja koristelutaitoa. Vaikka esim. leipomoalalla työvaiheet ovat kokonaan tai osin automatisoituja, leivontaan kuuluu paljon myös käsityötä.
Mihin työllistyn?
Leipuri-kondiittorina työskentelet pienessä tai keskisuuressa leipomoissa, teollisuusleipomossa, kaupan paistopisteessä, kahvila-konditoriossa, ravintolassa tai pitopalveluyrityksessä.
Sovellunko alalle?
Terveydellisiä esteitä ovat jauhoallergia ja astma. Lisäksi on kiinnitettävä huomiota tuki- ja liikuntaelinsairauksiin ja ihottumiin.
Koulutuksen sisältö
Opintojen aikana tutuksi tulevat:
- tuotteiden valmistuksessa käytettävät raaka-aineet
- tuotannon koneet, laitteet ja työvälineet
- ruoka- ja kahvileipien valmistus
- konditoriatuotteiden valmistus
- elintarvikkeiden myymälätoiminnot
- elintarvikkeiden valmistus kansainvälisessä ympäristössä
- elintarvikealan hygienia
Leipuri
Perinteisen leipurin ammattinimikkeen tilalla käytetään nykyisin työtehtävää kuvaavia nimikkeitä kuten taikinantekijä, ylöslyöjä tai paistaja. Taikinantekijä annostelee raaka-aineet ja valmistaa taikinan tai massan. Ylöslyöjä valmistaa taikinasta eri tuotteita ja paistaja huolehtii tuotteiden paistamisesta.
Kondiittori
Kondiittorina valmistat erilaisia makeita leivonnaisia, täytekakkuja, kääretorttuja ja pikkuleipiä. Kondiittorin työ on lähes kokonaan käsityötä.
Koulutuksien toteutus
Opiskelet yksilöllisesti oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti ja valmistut ammattiin noin kahdessa–kolmessa vuodessa. Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti Kuhmossa alan yrityksissä. Opettaja käy ohjaamassa opiskelijoita yrityksissä. Koulutuksessa käytetään mukana sähköistä materiaalia. Opiskelijat opastetaan materiaalin käyttöön. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa koko tutkinto tai halutessaan tutkinnon osa.
Opiskelijat ovat yrityksissä alkuvaiheessa koulutussopimuksella ja taitojen kasvaessa yritys voi halutessaan solmia opiskelijan kanssa joustavan oppisopimuksen. Lisäksi yrityksen halutessa opiskelijalla on mahdollisuus siirtyä oppisopimuksella suorittamaan tutkinto.
Opintojen kustannukset
Opetus on maksutonta. Opiskelukustannuksia tulee oppikirjasta, opiskeluvälineistä, työvaatteista ja -kengistä. Koulutukseen aikana suoritetuista korteista peritään maksu, esim. hygieniapassi 10 €.
Hakeminen
Koulutuksien infotilaisuus on Kuhmossa TE-toimistossa ma 2.9. kello 10-12. Koulutuksen suunniteltu aloituspäivä on ma 16.9.
Tervetuloa infotilaisuuteen.
Lisätietoja
Rauno Peura
koulutuspäällikkö
Riveria // Hotelli-, ravintola- ja cateringala // Nurmeksenkatu 11 // 75500 Nurmes
+358 503 587 680 // rauno.peura(a)riveria.fi
Alueet:
Kainuu
Tapahtumatyypit:
Koulutusinfo