Uraohjaus

Uraohjaus on TE-palvelujen valtakunnallinen ohjauspalvelu, jossa voit saada psykologin ohjausta ammatinvalintaa ja työuran muutoksia pohtiessasi puhelimitse, videolla tai kirjoittamalla. Uraohjaus on yksilöllistä, maksutonta ja luottamuksellista. Usein jo yksi ohjauskeskustelu auttaa eteenpäin. Tarvittaessa on mahdollista keskustella puhelimitse tai Teamsissä noin kolme kertaa. Kirjoittamalla ohjaus voi kestää noin 3 kuukautta.

Ohjauksen lähtökohtina ovat omat toiveesi, tavoitteesi, edellytyksesi ja eri työalojen tarjoamat mahdollisuudet. Aluksi psykologi haastattelee sinua. Sen jälkeen pohditaan erilaisia näkökulmia tilanteeseen. Psykologi ei tee ratkaisuja puolestasi tai esitä sinulle listaa sopivista ammateista. Hän auttaa sinua etsimään työelämän vaihtoehtoja. Tarvittaessa psykologin ohjaus sisältää välitehtäviä, joiden avulla jäsennetään vahvuuksia, kiinnostuksen kohteita, tavoitteita ja persoonallisuuden piirteitä.

Palvelun aloittaminen

Voit saada uraohjausta sekä paikallisista TE-toimistoista, kunnista että valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelusta.

TE-toimistojen ajanvarausohjeet löydät TE-palvelujen verkkosivuilta.

TE-toimistojen ammatinvalinnan- ja uraohjauksen psykologipalvelut

Jos olet kuntakokeilun asiakas, voit tiedustella uraohjausta omasta kunnastasi.

Työnhakijan palvelut työllisyyden kuntakokeilun aikana (tyomarkkinatori.fi)

Terveyssyistä alaa vaihtava saa uraohjausta ensisijaisesti oman työeläkelaitoksen tai Kelan kautta.

Valtakunnallinen uraohjaus

Ajanvarauksella 

Voit varata ajan puhelinohjaukseen, video-ohjaukseen tai kirjoittamalla ohjaukseen  Uraohjauksen sähköisestä kalenterista. Vapaana olevat ajat näkyvät kalenterissa. Jos aikoja ei ole tarjolla, tarkista tilanne myöhemmin uudelleen.

Tarkista video-ohjauksen tekniset vaatimukset ennen ajan varaamista:

Etäpalvelua videoyhteydellä

Uraohjauksen sähköinen kalenteri:

Uraohjauksen ajanvaraus

Urasuunnittelun tueksi

Toisinaan palvelumme ruuhkautuu, eikä vapaita aikoja ole heti saatavissa, pahoittelumme tästä. Täältä löydät apua urasuunnitelmia tehdessäsi:

Päivitetty: 24.05.2024