Muut palvelut

Yrityksille on tarjolla koko joukko palveluita kilpailukyvyn, kasvun ja kansainvälistymisen edistämiseen sekä osaavan työvoiman löytämiseen kotimaasta ja ulkomailta.

Työelämän ammattilaiset odottavat yhteydenottoasi!

Work in Finland

Valtakunnalliselle Work in Finland -sivustolle on kerätty yhteen TE-toimistojen, ELY-keskusten ja Business Finlandin tarjoamia palveluita, joista tässä on esitelty vain muutamia.

Work in Finland -sivustolta löytyy apua muun muassa kansanväliseen rekrytointiin. Work in Finlandin maksuton kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonta tarjoaa tietoa, tukea ja ohjausta kansainvälisten työntekijöiden rekrytoinnista, palkkaus- ja lupaprosesseista sekä Suomeen asettautumisesta ja kotoutumisesta.

Business Finland

Business Finlandin Talent-rahoituksella yritys voi luoda kansainvälistä kasvua tukevia työ-, organisaatio- ja johtamiskäytäntöjä.

Business Finlandilla on myös kansainvälisen työyhteisön johtamisen mentorointiohjelma, joka auttaa yritystä kehittämään valmiuksiaan kansainvälistymiseen.

ELY-keskus ja TE-toimistot

Kannattaa myös tutustua ELY-keskuksen yrityksen kehittämispalveluihin, jotka ovat yrityksen kehittämiseen tarkoitettuja konsultointi- ja koulutuspalveluja. Oman yrityksen avuksi voi kohtuullisin kustannuksin saada kokeneen liikkeenjohdon asiantuntijan tai huippukouluttajan, jonka avulla voi kehittää esimerkiksi liiketoimintaa tai henkilöstöjohtamista.

TE-toimiston maksuton TE-live tarjoaa mahdollisuuden houkutella uusia työntekijöitä. Rekrylähetyksessä yritys voi kertoa arvoistaan ja työkulttuuristaan sekä vastata työnhakijoiden kysymyksiin.

Ulkomaalaistaustaisen henkilöstön suomen tai ruotsin kielen taitoa voi edistää työpaikkasuomen  tai työpaikkaruotsin koulutuksella. Koulutuksissa keskitytään esimerkiksi työtehtävissä tarvittavaan ammattisanastoon, työssä kohdattaviin viestintätilanteisiin, asiakaspalvelutilanteisiin tai vaikkapa yrityksen työturvallisuus- tai muuhun materiaaliin.

Päivitetty: 21.02.2023