Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Kausitöihin rekrytoidaan Pohjois-Pohjanmaalla entistä aikaisemmin

Asiantuntijat Markku Lahti (vas.) ja Paavo Niskanen Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta kertovat kausitöiden rekrytointien elävän aina kauden alkuun saakka.

Pohjois-Pohjanmaalla maatalouden ja matkailun kausitöiden tekijät ovat jo tällä hetkellä työnantajien tiedossa.

"Tekijät tulevalle kaudelle on työnantajien mukaan jo rekrytoitu. Toisaalta tilanne elää koko ajan ja muutokset rekrytoinneissa vaativat nopeaa reagointia", asiantuntija Markku Lahti Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta kertoo.

Työnantajilta edellyttävät reagointinopeutta etenkin tilanteet, joissa rekrytoitu valitseekin toisen työpaikan, jolloin tilalle tarvitaan toinen työntekijä.

Miltä tilanne kausitöiden rekrytoinneissa vaikuttaa kokonaisuudessaan verrattuna viime ja muutamaan edelliseen kauteen?

"Työantajat tekevät rekrytoinnit edellisiä kausia aikaisemmin varmistaakseen työvoiman saannin."

Kauden alku näyttää tarpeen lisärekrytoinneille

Kausitöiden tilanne elää Lahden mukaan koko ajan.

"Muutoksia tulevien työntekijöiden osalta luultavimmin tulee kauden alkaessa. Työntekijöitä rekrytoidessa kannattaa myös katsoa Työmarkkinatorilla julkaistuja työnhakuprofiileja."

Yhteistyö työnantajien ja TE-toimiston yrityspalvelujen kanssa on sujunut kausityöalalla hyvin.

"Yrittäjät ovat olleet tyytyväisiä, kun heille on esitelty TE-toimiston tarjoamia palveluja. Useimmilla ei ole ollut aikaisempaa kokemusta yhteistyöstä TE-toimiston kanssa."

Lahti kannustaa työnantajia julkaisemaan työpaikkailmoituksen hyvissä ajoin, mikäli tulevalle kesäkaudelle on vielä rekrytointitarpeita.

Työmarkkinatorilta työntekijän voi löytää vaivattomasti

Työnantaja voi etsiä sopivia työnhakijoita kirjautumalla Työmarkkinatorille, jolloin työntekijän voi löytää vaivattomasti ilman rekrytointiprosessia tai työpaikkailmoituksen tekoa.

Löydettyään tehtävään sopivan tekijän, työnantaja voi ilmaista kiinnostuksensa työnhakijalle, jonka tiedot ovat vielä tässä vaiheessa anonyymisti nähtävänä työnantajalle.

TE-palvelujen ja Työmarkkinatorin sivuille avoimeksi ilmoitettuja työpaikkoja kannattaa myös seurata säännöllisesti. Markku Lahti toteaa, että kyseiset sivut ovat kausitöiden kohdalla suosituin kanava, jolla työpaikkailmoituksia on.

Muutoksia ilmoittelussa tapahtuu päivittäin.

Etsi työnhakuprofiileja Työmarkkinatorilla:

Lue lisää työnhakuprofiilin julkaisemisesta:

Avoimet kausitöiden työpaikat:

te-updated 12.04.2024