Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Messi ja MessiLive laajenee Iisalmeen

MessiLive.fi® - yhteistä merkitystä rakentamassa

MessiLive -studio avataan Iisalmeen 13.2.2018 kello 14. Avajaisia juhlistetaan ydintyön merkeissä Timacon RekryKoulutusinfon yhteydessä. Tapahtumassa keskustellaan teknologiateollisuudesta paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Katso ohjelma

MessiLive.fi® on pohjoissavolainen keksintö ja palvelukonsepti. MessiLiven ohjelmatuotannon tavoitteena on lisätä ymmärrystä työnantajien ja hakijoiden välillä, ja tätä kautta helpottaa ja nopeuttaa oikeiden ihmisten löytymistä oikeisiin paikkoihin. MessiLive mahdollistaa keskustelun työelämän ja yrittäjyyden kysymyksistä paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.  Ensimmäinen suora lähetys tuotettiin marraskuussa 2016. Vuonna 2017 MessiLive-ohjelmia tuotettiin yli 100. Työnantajista 100 % ja työnhakijoista 96 % suosittelisi MessiLiveä ystävälleen. MessiLive on kehitetty yhdessä työnantajien ja työnhakijoiden kanssa. 

MessiLive lopettaa arvailun

MessiLiven ohjelmat ovat aamu-tv -tyyppisiä keskusteluja, joissa juontaja haastattelee vieraita hyvin rennolla otteella. Paikalla olevat osallistujat sekä verkon välityksellä osallistuvat voivat chatin kautta ottaa osaa keskusteluun. Ohjelmasta tehdään tallenne, jota keskustelijat voivat hyödyntää haluamansa ajan. Katsojat pitävät huolen siitä, että keskustelussa vastataan juuri niihin kysymyksiin, mitä he aiheesta haluavat kuulla. MessiLive lopettaa arvailun ja antaa laajan näkyvyyden sekä kasvot ajankohtaisille työelämään ja yrittäjyyteen liittyville asioille. 

Ohjelmat tuotetaan fyysisesti Kuopion torin alla Apajan kauppakeskuksessa ja jatkossa myös Iisalmen toimipaikalta, ja ne ovat verkon kautta reaaliaikaisesti nähtävillä valtakunnallisesti ja kansainvälisesti suorana lähetyksenä osoitteessa www.messilive.fi

Miksi MessiLive.fi?

Tehtävästä kiinnostuneiden määrä, hyvät hakijat sekä palkkauspäätökset/työllistymiset ovat yksi MessiLiven toiminnan tuloksellisuuden mittari. MessiLiven kohdalla puhutaan sadoista ihmisistä jo ensimmäisen toimintavuoden aikana. 

MessiLiven vaikutus on kuitenkin pidempiaikaista, vaikeammin mitattavaa. Suora livelähetys, jossa haastatellaan työpaikka ja jossa mukana on myös tuleva työkaveri, antaa työnhakijalle aidon ja rehellisen kuvan työpaikasta ja siihen liittyvistä tarinoista kaikkine rosoineen. Se on spontaania ja uskottavaa tietoa työstä ja arjen toiminnasta. 

MessiLive on mahdollisuus välittää työnantajamielikuvaa ja näin pidemmällä aikavälillä varmistaa tulevienkin rekrytointien onnistuminen

Työnantajalle onnistuneet yksittäiset rekryt näkyvät vaihtuvuudessa, tuloskunnossa ja asiakas-tyytyväisyydessä. Tuoreen tutkimuksen mukaan 97 % rekrytoinnin ammattilaisista uskoo, että työnantajabrändillä on todella iso merkitys rekrytoinnin onnistumisen kannalta. Tämä korostuu erityisesti toimialoilla, joissa on kilpailua osaavasta työvoimasta ja alueilla, joilla on yleisesti haastetta saada osaavaa työvoimaa.                                                                                                                  

MessiLive on keino toteuttaa kokonaisuudessaan onnistunut rekrytointi. Se on nopeutta ja tehokkuutta, mutta myös dialogia, ihmisten kohtaamista ja pidemmän aikavälin rekrytointitarpeiden mahdollistamista nykyaikaisella tavalla paikasta riippumatta. 

Työnantajien palautetta

Koulutussuunnittelija Tuomas Patjas, Naval Architect:
"MessiLive -konsepti rikkoo suomalaisuuden jäyhyyden ja vaikenemisen kulttuuria, kun ihmiset saa olla anonyymina ruudun takana ja esittää juuri sellaisia kysymyksiä, kuin ovat miettineetkin. Tuli tunne, kuin oltais oltu velikultia vuosikausia, ei muuria välillä. Ehdottomasti suosittelisin tätä MessiLive -konseptia Hangosta Nuorgamiin. Se antaa rajattomat mahdollisuudet yrittäjän kannalta."

Myyntijohtaja Markku Koskelo, Lämpölux: "Täysi kymppi!"

Työnhakijoiden palautetta

"Virkistävän erilainen ala esittelyssä, tuli paljon tietoa eri firmoista ja heidän toimintatavoistaan. Paljon käytännön vinkkejä työnhakuun, yrittäjyyteen. Alalle voi päästä ilman koulutustakin, kunhan on kiinnostunut ja oma-aloitteinen. Tämmöistä käytäntöä toivon tulevaisuudessa useampien työnantajien käyttävän."

"Uusi tämän päivän tapa saada jatkaja yritykselle. Sain suoraa tietoa yrittäjältä. Yrittäjän tuki uudelle aloittelevalle yrittäjälle tärkeä. Yrityksen erikoisosaamisen opettaminen on tärkeää tietoa jatkajalle."

"I like the most that the program gives companies a person and face for whom to talk to instead of just an email address or web page. The whole recruiting comes a little bit more human to human, which is great!"

"The athmosphere in the discussion and as i understand in daily working in both companies were positive and encouraging. Also the leaders in both first companies made good impresson of the working spirit in their projects."