Työllistä taidolla -palvelu

Page in English

Työllistä taidolla on maksuton valtakunnallinen palvelu, jossa yrittäjä saa neuvontaa työvoiman hankkimiseen ja työnantajuuteen. Tavoitteena on, että yrittäjä pääsee eteenpäin työntekijän hankkimisessa ja mahdolliset työsuhteet tai sopimussuhteet alkavat hyvin.

Palvelua yksilöidään sen mukaan, minkälainen työvoiman hankkimisen tapa sopii yrityksen tilanteeseen parhaiten. Palvelu toteutetaan yrittäjän valinnan mukana etänä tai paikan päällä.

Edellytykset

Työllistä taidolla -palvelun tarkoitus on tarjota neuvontaa ja opastusta työvoiman hankintaan ja työnantajana toimimiseen. Palvelussa ei anneta neuvontaa esimerkiksi liiketoiminnan kasvattamiseen. Palvelun tarkoitus ei myöskään ole toimia rekrytointipalveluna, jossa konkreettisesti etsitään työntekijää avoimeen paikkaan. Rekrytointipalvelua varten voit olla yhteydessä paikalliseen TE-toimistoon tai näitä palveluja tarjoaviin alan yrityksiin.​​​​​

Yritysten kehittämispalvelut (ely-keskus.fi)

​​​​​​Työllistä taidolla -palveluun tavoitellaan asiakkaiksi mikroyrityksiä, jolla on ollut yritystoimintaa 1–5 vuoden ajan ja jolla on tarve palvelussa annettavalle neuvonnalle. Palvelu voidaan myöntää samalle yritykselle pääsääntöisesti vain yhden kerran.

Palvelu rahoitetaan vähämerkityksellisenä julkisena tukena (de minimis), joten palveluun hakevalta yritykseltä kysytään tietoja mahdollisesti aikaisemmin saaduista yritystuista. Yrityksen talouden edellytetään olevan vähintään tyydyttävässä kunnossa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yrityksellä ei saa olla julkisten tietojen mukaan verovelkaa tai maksuhäiriöitä ja yrityksen luottoluokitus ei saa olla huono. Hakemuksen tekijällä tulee olla nimenkirjoitusoikeus tai virallinen oikeus asioida yrityksen puolesta.

Palveluun hakeminen

Palveluun haetaan alla olevan linkin kautta. Täytäthän hakulomakkeen huolellisesti ja kerrothan perusteet palveluun hakeutumiselle. Uudenmaan ELY-keskus tekee päätöksen palveluun pääsemisestä ja tuen myöntämisestä.

Lokakuun haku on auki  2.10.–13.10.2023 klo 16 asti.

Seuraavat hakuajat ovat

 • 1.11.-14.11.2023 klo 16.00 asti
 • 1.12.-14.12.2023 klo 16.00 asti

Hakulomake: https://link.webropolsurveys.com/s/Tyollistataidolla2023

 

Teemat

 

Palvelun teemoja ovat:

 • rekrytointi
 • työn ostaminen
 • työn vuokraaminen
 • työsopimukset tai sopimukset työn hankkimisesta
 • työnantajan velvoitteet ja oikeudet
 • työvoiman löytäminen, työpaikkailmoitukset ja työnantajakuva
 • työllistämiseen liittyvät taloudelliset tuet
 • julkiset ja yksityiset työllistämiseen liittyvät palvelut
 • työvoiman palkkaaminen ulkomailta ja maassa jo oleva ulkomainen työvoima

Mitä palveluun kuuluu

Palveluun sisältyy tilanteen kartoitus, jonka pohjalta henkilökohtaista neuvontaa noin 3-5 tuntia. Palvelussa voi olla mukana jopa kuusi kuukautta, ja prosessin aikana heränneitä kysymyksiä voi esittää tänä aikana palveluntuottajalle. Lisäksi osallistuja saa käyttöönsä laajan ohjepankin ja henkilökohtaisen kirjallisen suunnitelman etenemisensä tueksi.

Kenelle palvelu on tarkoitettu

 

Palvelu on suunnattu ensisijaisesti kasvua ja yrityksen kehittymistä tavoitteleville yksinyrittäjille ja mikroyrityksille

 • joilla on jo akuuttia tarvetta rekrytoida tai teettää työtä, ja jotka haluavat kehittää osaamistaan siihen liittyen ja
 • jotka ovat kiinnostuneita selvittämään mahdollisuutensa hankkia uutta työvoimaa.

Tyypillisesti tämänkaltaisesta neuvonnasta ovat eniten hyötyneet yrittäjät, jotka ovat toimineet työnantajana alle viisi (5) vuotta tai joiden yritys työllistää enintään viisi (5) henkilöä. Tätä suurempia tai vanhempia yrityksiä voidaan ottaa mukaan palveluun harkinnan mukaan yrityksen palvelutarpeen perusteella. 

Palvelu on yrittäjälle maksuton. Sen tarjoavat TE-toimisto ja ELY-keskus, sitä tuottavat yksityiset palveluntuottajat. Ilmoittautuja saa valita palveluntuottajansa itse. Kaikki palveluntuottajat tarjoavat palvelua koko Suomessa vähintään puhelin- ja videoyhteydellä. Alueittain vaihtelee, mitkä palveluntuottajat tarjoavat palvelun henkilökohtaisina tapaamisina.

Palveluntuottajat

Lisää tietoa

Sarika Huhtaniemi, projektisuunnittelija
tyollista.taidolla@te-toimisto.fi
p. 0295 041 864

Päivitetty: 02.10.2023