Ammatinvalinta- ja uraohjaus

Ajanvaraus | Testaa olisiko uraohjauksesta hyötyä | Mitä on ammatinvalinta- ja uraohjaus | Yhteydenottopyyntö: Missä ja miten saan ammatinvalinta- ja uraohjausta

Ammatinvalinta- ja uraohjauksen ajanvaraus

Tiistaisin ja torstaisin klo 9-10, p. 0295 046 242

Testaa, olisiko sinulle uraohjauksesta hyötyä

Etkö ole varma, olisiko ura- tai ammatinvalinnanohjauksesta sinulle hyötyä? Testaa asiaa lyhyellä kyselyllä testillä, jonka löydät alla olevasta esitteestä!

Ota nopeasti selvää! Testaa, olisiko uraohjauksesta hyötyä työnhaussasi? (pdf)

Ammatinvalinta- ja uraohjaus

TE-toimistossa on mahdollista saada henkilökohtaista ohjausta liittyen koulutus- ja uravalintaasi. Psykologin kanssa käydyt ohjauskeskustelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia. Keskustelujen tukena käytetään tarvittaessa testejä, työ- ja koulutuskokeiluja, uravalmennusta tai työkyvyn arviointeja.

Psykologi ei valitse puolestasi ammattia mutta pyrkii auttamaan löytämällä erilaisia vaihtoehtoja Sinulle. Lähtökohtana ovat toiveesi, edellytyksesi sekä työalojen tarjoamat mahdollisuudet. Tavoitteena on löytää vahvuuksiesi, kykyjesi, kiinnostuksesi ja terveydentilasi kannalta sopivin ratkaisu.  

Saatat hyötyä ammatinvalinta- ja uraohjauksesta esim. seuraavissa tilanteissa:

  • En tiedä mikä ammatti minua kiinnostaa tai mihin sovellun.
  • Olen palaamassa työelämään takaisin esim. lastenhoidon jälkeen.
  • Opintoni ovat keskeytyneet ja/tai minulla on vaikeuksia opiskelun kanssa.
  • Minun on vaikea työllistyä nykyisellä koulutuksellani.
  • Pohdin nykyisen koulutuksen täydentämistä tai uudelleenkouluttautumista kokonaan uudelle alalle.
  • Terveydelliset tekijät hankaloittavat sopivan ja soveltuvan työn tai ammatin löytämistä.

Pyydämme huomioimaan, että yhteishakuaikojen lähestyessä tarjoamme aikoja etupäässä nuorille. Vakiintuneesti työssä olevia asiakkaita palvelee ensisijaisesti TE-puhelinpalvelun uraohjaus. Monet ammattiliitot tarjoavat myös uraohjauspalveluita. Mikäli Sinulle on myönnetty Kelan, vakuutusyhtiön tai työeläkevakuutuksen toimesta oikeus ammatilliseen kuntoutukseen tulee Sinun tarvittaessa pyytää ammatinvalinnanohjauspalveluita suoraan edellä mainituilta tahoilta.

TE-puhelinpalveluiden uraohjaus

Tietoa TE-palvelujen tarjoamista ammatinvalinta- ja uraohjauspalveluista saat myös seuraavilta sivuilta:

Ammatinvalinta ja koulutusAmmattia tai koulutusta valitsemassa?Tukea koulutuksen ja työuran ratkaisuihin

Voit myös varata ajan Keski-Suomen TE-toimiston ammatinvalinta- ja uraohjaukseen.

Yhteydenottopyyntö psykologille

Psykologit ottavat vastaan Jyväskylän toimipaikassa, Vapaudenkatu 58 A sekä Äänekosken toimipaikassa Torikatu 6A. Pienempiin kuntiin on etäyhteysmahdollisuus (katso Keski-Suomen asiointipisteet). Kerro, mikäli haluat tavata psykologia etäyhteydellä ottaessasi yhteyttä.

Keski-Suomen asiointipisteet

Yhteydenotto puhelimella: Ammatinvalinnan ohjauksen puhelinaika on tiistaisin ja torstaisin klo 9-10, p. 0295 046 242. Tällöin voit varata ajan ammatinvalinta ja uraohjaukseen.

Jos olet työnhakijana TE-toimistossa, voit jättää yhteydenottopyynnön psykologille te-palvelut.fi Oma asiointi -verkkopalvelussa.

Oma asiointi -verkkopalvelu

Oma
asiointi