Työnhakija

Voit ilmoittautua työnhakijaksi ja TE-palveluiden asiakkaaksi, vaikka et olisikaan työtön. Tarjoamme työnhakijoille töitä ja koulutusta sekä monenlaisia palveluita ja tapahtumia työnhaun tueksi. Etsimme yhdessä ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin.

Tällä sivulla on hyödyllisiä linkkejä, jotka auttavat sinua työnhakijaksi ilmoittautumisessa, työnhaun käynnistämisessä ja muussa TE-palveluissa asioinnissa.

Oletko nuori alle 30-vuotias tai alle 25-vuotias? Lue myös Nuoret-sivulta lisätietoa.

Nuoret-sivu

Näin aloitat työnhakusi

Näin aloitat työnhakusi -sivulla kerrotaan kuinka Suomen kansalainen, EU- ja ETA-maiden kansalainen sekä muun maan kansalainen voi ilmoittautua työnhakijaksi.

Näin aloitat työnhakusi

Ohjeet työttömällä työnhakijalle

Jäämässä työttömäksi -sivulla käydään läpi seuraavat vaiheet: työnhakijaksi ilmoittautuminen, TE-toimiston kanssa jatkoasioinnista sopiminen, työttömyysetuuden hakeminen ja työpaikan etsiminen.

Jäämässä työttömäksi

Keski-Suomen TE-toimiston yhteystiedot

Yhteystiedot-sivulta löydät yhteydenottotavat. Sivun alasivuilla kerrotaan toimipaikkojen ja asiointipisteiden yhteystiedot ja toimintatavat.

Yhteystiedot Toimipaikkojen yhteystiedotAsiointipisteet

Työnhakijana TE-palveluissa: työnhakijan oikeudet ja velvollisuudet

Kun ilmoittaudut työnhakijaksi, työ- ja elinkeinotoimisto tarjoaa sinulle työtä, koulutusta ja TE-palveluja eli työ- ja elinkeinopalveluja. Koska työttömyysetuus on vastikkeellista, sinulla on oikeuksien lisäksi myös velvollisuuksia.

Työttömän työnhakijan oikeudet ja velvollisuudet

Ammatinvalinta- ja uraohjaus

Sinusta on moneen – ammatinvalinta ei ole palapeli, jossa on vain löydettävä jostain se ainoa itselle sopiva kolo. Ammatinvalinnassa on pikemminkin kysymys siitä, mitä haluat oppia tekemään.

Lue lisää ammatinvalinta- ja uraohjauksesta ja jätä ajanvarauspyyntö psykologille.

Työvoimakoulutus

Työvoimakoulutus-sivulla kerrotaan maksuttomasta ammatillisesta työvoimakoulutuksesta.

Työvoimakoulutus

Paikalliset palvelut

Paikalliset palvelut -sivulla on esitelty valtakunnallisten TE-palveluiden valikoimaa täydentävät palvelut, jotka on suunnattu keskisuomalaisille työnhakijoille. Sivuilta saat tietoa muun muassa seuraavista palveluista:

  • työnhaku- ja uravalmennukset
  • Ohjaamo, neuvontaa ja ohjausta alle 30-vuotiaille
  • tieto- ja neuvontapalvelu, yleisluontoista ohjausta ja neuvontaa työnhakuun, sähköisen asiointiin sekä tietoa opiskelumahdollisuuksista.

Paikalliset palvelut

Tapahtumat

Tapahtumat-sivulta löydät tietoa tulevista tapahtumistamme: infotilaisuuksista, rekrytointitapahtumista, valmennuksista ja muista työllistymistä tukevista tapahtumista. Moniin tapahtumiin voi osallistua myös etänä.

Tapahtumat

EURES - Töihin Eurooppaan

EURES on eurooppalainen työnvälitysverkosto, jonka lyhenne tulee sanoista European Employment Services. EURES palvelee työnhakijoita, jotka haluavat työskennellä EU- tai ETA-alueella tai Sveitsissä.

EURES - töihin Eurooppaan

Matka- ja yöpymiskustannukset ja liikkuvuusavustus

Matka- ja yöpymiskustannukset ja liikkuvuusavustus -sivulla kerrotaan työnhakuun ja työllistymiseen liittyviä kustannuksia, joita TE-toimisto voi korvata.

Matka- ja yöpymiskustannukset ja liikkuvuusavustus

Minustako yrittäjä?

Aloittava yrittäjä -sivulta saat tietoa palveluista, joita voimme tarjota sinulle, jos pohdit yrityksen perustamista.

Aloittava yrittäjä

Jäikö kysyttävää? Katso myös UKK

Usein kysyttyä TE-palveluista