Työnhakija

Voit ilmoittautua työnhakijaksi ja TE-palveluiden asiakkaaksi, vaikka et olisikaan työtön. Tarjoamme työnhakijoille töitä ja koulutusta sekä monenlaisia palveluita ja tapahtumia työnhaun tueksi. Etsimme yhdessä ratkaisuja erilaisiin tilanteisiin.

Tällä sivulla on hyödyllisiä linkkejä, jotka auttavat sinua työnhakijaksi ilmoittautumisessa, työnhaun käynnistämisessä ja muussa TE-palveluissa asioinnissa.

Oletko nuori alle 30-vuotias tai alle 25-vuotias? Lue myös Nuoret-sivulta lisätietoa.

Ilmoittautuminen työnhakijaksi

Lue ohjeet, kuinka Suomen kansalainen, EU- ja ETA-maiden kansalainen sekä muun maan kansalainen voi ilmoittautua työnhakijaksi.

Ohjeet työttömälle työnhakijalle

Kun tiedät joutuvasi työttömäksi, ilmoittaudu työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi Oma asiointi -verkkopalvelussa. Sen jälkeen voit hakea työttömyysturvaa Kelasta tai työttömyyskassastasi.

Keski-Suomen TE-toimiston yhteystiedot

Yhteystiedot-sivulta löydät yhteydenottotavat. Sivun alasivuilla kerrotaan toimipaikkojen ja asiointipisteiden yhteystiedot ja toimintatavat.

Työnhakijana TE-palveluissa: työnhakijan oikeudet ja velvollisuudet

Kun ilmoittaudut työnhakijaksi, työ- ja elinkeinotoimisto tarjoaa sinulle työtä, koulutusta ja TE-palveluja eli työ- ja elinkeinopalveluja. Koska työttömyysetuus on vastikkeellista, sinulla on oikeuksien lisäksi myös velvollisuuksia.

Ammatinvalinta- ja uraohjaus

Sinusta on moneen – ammatinvalinta ei ole palapeli, jossa on vain löydettävä jostain se ainoa itselle sopiva kolo. Ammatinvalinnassa on pikemminkin kysymys siitä, mitä haluat oppia tekemään.

Työvoimakoulutus

Työvoimakoulutus-sivulla kerrotaan maksuttomasta ammatillisesta työvoimakoulutuksesta.

Paikalliset palvelut

Paikalliset palvelut -sivulla on esitelty valtakunnallisten TE-palveluiden valikoimaa täydentävät palvelut, jotka on suunnattu keskisuomalaisille työnhakijoille. Sivuilta saat tietoa muun muassa seuraavista palveluista:

  • Työnhaku- ja uravalmennukset
  • Ohjaamo: neuvontaa ja ohjausta alle 30-vuotiaille
  • Tieto- ja neuvontapalvelu: yleisluontoista ohjausta ja neuvontaa työnhakuun, sähköisen asiointiin sekä tietoa opiskelumahdollisuuksista
  • Paikalliset palvelut

Tapahtumat

Tapahtumat-sivulta löydät tietoa tulevista tapahtumistamme: infotilaisuuksista, rekrytointitapahtumista, valmennuksista ja muista työllistymistä tukevista tapahtumista. Moniin tapahtumiin voi osallistua myös etänä.

Töihin tai harjoitteluun ulkomaille

Oletko suunnitellut lähteväsi työskentelemään ulkomaille? Ennen kuin aloitat työnhaun ulkomailta, kartoita kielitaitosi ja osaamisesi sekä oman alasi työllisyystilanne kohdemaassa.

Kulukorvaus TE-toimiston järjestämiin palveluihin osallistumisen ajalta

TE-toimisto korvaa matka- ja ylläpitokustannuksia kulukorvauksena osallistuessasi työllistymistä edistävään palveluun.

Minustako yrittäjä?

Aloittava yrittäjä -sivulta saat tietoa palveluista, joita voimme tarjota sinulle, jos pohdit yrityksen perustamista.

Jäikö kysyttävää? Katso myös UKK

Päivitetty: 18.08.2023