Ammatinvalinta ja työuran suunnittelu

Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto tarjoaa monipuolisia palveluja ammatinvalintaan, urasuunnitteluun ja oman osaamisen kehittämiseen:

Ammatinvalinta- ja uraohjaus
Jos olet kokonaan ilman ammatillista koulutusta tai vaihdat ammattia, mutta et tiedä vielä, mikä koulutuksesi ja tuleva työsi voisivat olla, ota yhteys ammatinvalinta- ja uraohjaukseen. 

Voit varata ajan sähköpostitse osoitteesta uraohjaus [a] te-toimisto.fi tai jättämällä soittopyynnön numeroon 0295 056 529. Voit kysyä ohjausaikaa myös asioidessasi TE-toimistossa. Ilmoita ajanvarauspyynnön yhteydessä yhteystietosi, taustatietoja tämänhetkisestä tilanteestasi ja toiveistasi tulevan ohjauksen suhteen.

Keskustelukertoja ohjauksessa on yleensä 1-3. Ammatinvalinnanohjauksen palveluja saat koko Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston alueella joko kasvokkain tai etäpalveluna. Ammatinvalinta- ja uraohjaus palvelee työttömien työhakijoiden lisäksi työssä olevia, kotiäitejä, yrittäjiä ja nuoria. Jos joudut vaihtamaan ammattia terveydellisistä syistä, ota toiveesi ammatinvalinta- ja uraohjauksesta puheeksi työeläkelaitoksesi kuntoutusasiantuntijan kanssa.

Ammatinvalinta ja uraohjauspalvelut -esite (pdf, 133,2 kt)Ammatillisen suunnitelman laatiminen (pdf, 112,4 kt)

Ammatinvalinta- ja uraohjaukseen voivat kuulua erilaiset testit ja arviot sekä työ- ja koulutuskokeilu. Työkokeilussa etsitään sopivaa työ- tai koulutusvaihtoehtoa tutustumalla tietyn alan työhön sovittu aika. Koulutuskokeilussa tutustutaan sovittu aika tietyn alan koulutukseen valitussa oppilaitoksessa. Lisätietoja työ- ja koulutuskokeilusta saat TE-toimistosta.

Työkokeilulla takaisin työmarkkinoille (te-palvelut.fi)Ammatinvalinta ja koulutus (te-palvelut.fi)

Valmennukset
Tarvitsetko käytännön vinkkejä ja ohjausta työnhaun edistämiseen ja ammatin löytymiseen? Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto tarjoaa asiakkailleen maksuttomia valmennuksia erilaisiin työelämään liittyviin tilanteisiin:
Työnhakuvalmennus (te-palvelut.fi)Uravalmennus (te-palvelut.fi)Työhönvalmennus (te-palvelut.fi)

Seuraavat työnhaku- ja uravalmennukset löytyvät Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterista. Valmennuksiin haetaan työ- ja elinkeinotoimistojen kautta.
Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston tapahtumakalenteriAsiointi Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistossa