Yhteistyökumppaneille

Tilastot ja katsaukset

Työllisyyskatsaus on ELY-keskuksen kuukausittain työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston pohjalta laatima katsaus alueen työttömyyden, avoimien työpaikkojen ja työvoimapoliittisten palveluiden viimeaikaisesta kehityksestä.Työmarkkinat (ely-keskus.fi)

Poikkeusajan työllisyyden viikkoseurannasta löydät edellisen viikon tiedot TE-toimistoon ilmoittautuneista työttömistä työnhakijoista ja alkaneista työttömyys- ja lomautusjaksoista kunnittain. Tiedot päivitetään tiistaisin.
Poikkeusajan työllisyyden viikkoseuranta (ely-keskus.fi)
Ammattibarometrissä TE-toimisto arvioi noin 200 ammatin työvoiman kysyntänäkymiä sekä työvoiman kysynnän ja tarjonnan tasapainon kehitystä. Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto laatii barometrin kaksi kertaa vuodessa, maaliskuussa ja syyskuussa.
Pohjois-Pohjanmaan ammattibarometri II/2020 Pohjois-Pohjanmaan ammattibarometri II/2020, tiivistelmä
Nuorisotakuun tavoitteena on edistää nuoren koulutukseen ja työmarkkinoille sijoittumista sekä estää nuoren työttömyyden pitkittyminen ja syrjäytymistä. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus seuraa nuorisotakuun toteutumista alueella kuukausittain.Nuorisotakuun seuranta - Pohjois-Pohjanmaa (ely-keskus.fi)

Työllisyyspoliittinen avustus

Työllisyyspoliittinen avustus on rahoitusmuoto, jolla TE-toimisto voi hankkia hankemuodossa tuotettuja palveluja asiakkailleen. Uusi hankehaku toteutettiin viimeksi vuonna 2019. Avustusta hankkeille ei voi tällä hetkellä hakea.
Työllisyyspoliittinen avustusTyöllistymistä edistävät hankkeet

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston johto

Maire Mäki, johtaja

Marita Rimpeläinen, palvelujohtaja
Palvelutarpeen arvointi

Pirjo Juntunen, palvelujohtaja
Palvelutuotanto

Mari Tuomikoski, palvelujohtaja
Kumppanuuspalvelut

Tarja Jokimäki, palvelujohtaja
Viranomaispalvelut

Päivitetty 18.9.2020