Aloittava yrittäjä

Tarjoamme monipuolisia palveluja yrittäjyyttä pohtivalle sekä alkaville yrittäjille.

Starttiraha

Yrittäjäksi ryhtyvän henkilöasiakkaan toimeentulon turvaamiseksi TE-toimisto voi myöntää starttirahaa yritystoiminnan käynnistämisvaiheessa. Starttiraha haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakemuksella Oma asiointi -verkkopalvelussa. Huomaathan starttirahaa hakiessasi, että yritystoimintaa ei saa aloittaa ennen starttirahapäätöstä.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston starttiraha-asiantuntijat

  • Jaana Hiltunen, p. 0295056570
  • Henri Paalanne, p. 0295056637

Yrittäjyysinfot

Yrittäjyysinfoista saat kerralla tuhdin tietopaketin ja ohjeita, miten jatkaa eteenpäin kohti yrittäjyyttä. Tulevat infot ja niiden ajankohdat löydät tapahtumakalenterista.

Yrittäjille suunnatut työvoimakoulutukset

Yritystoiminnan suunnitteluun ja käynnistämiseen järjestetään työvoimakoulutuksena yrittäjäksi ohjaavia koulutuksia, yrittäjävalmennuksia ja yrittäjän ammattitutkintoja.

Valmiin yrityksen toiminnan jatkaminen

Yrittäjäksi voit siirtyä myös jatkamalla jo toimivan yrityksen toimintaa. TE-toimisto tarjoaa yrittäjille mahdollisuuden hakea yritystoiminnan jatkajaa, yrityskumppania tai franchising-yrittäjää työpaikkailmoitusten avulla. Valitse työn tyypiksi "yrittäjä" Avoimet työpaikat -palvelussa, jolloin löydät haluamasi ilmoitukset.

Neuvontaa yrittäjiksi aikoville

Valtakunnallinen Yritys-Suomi-puhelinpalvelu neuvoo alkavia yrittäjiä yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä. Puhelinpalvelusta saat myös tietoa julkisista yrityspalveluista, työnantajapalveluista sekä niihin liittyvistä sähköistä palveluista. Yritys-Suomi -puhelinpalvelun numero on 0295 020 500.

Myös Pohjois-Pohjanmaan seudulliset yrityspalvelut tarjoavat yrityksen perustamiseen liittyviä neuvontapalveluja.

Päivitetty: 21.11.2022