Työnantaja

Työ- ja elinkeinotoimisto palvelee työnantajia

Työnantaja- ja yrityspalveluiden puhelinnumero on 0295 056 001 ja s-postiosoite on yrityspalvelut.pohjanmaa(a)te-toimisto.fi

Pohjanmaan TE-toimisto on työmarkkinoiden asiantuntija Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Työnvälitys on tärkein tehtävämme. Tarjoamme monipuolista palvelua niin henkilöstön rekrytointiin ja kehittämiseen kuin vähentämiseenkin liittyen.

Käytettävissäsi ovat seuraavat rekrytointipalvelut:

  • avoimen työpaikan vastaanotto ja siitä tiedottaminen sovittujen kanavien kautta, työpaikan täyttämiseen liittyvä neuvonta sekä sopivien ehdokkaiden hakeminen ja esittely työnantajalle
  • työntekijöiden kouluttaminen suoraan työnantajan tarpeeseen (yhteishankintakoulutus)
  • kansainvälinen työnvälitys (EURES)
  • mahdollisuus järjestää rekrytointitilaisuuksia toimipaikoissamme Vaasassa, Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Kaustisella.

Avoin työpaikka kannattaa laittaa valtakunnallisille verkkosivuillemme www.te-palvelut.fi, missä se tavoittaa suuren joukon aktiivisia työnhakijoita.

Voit käyttää nopeita ja uudistuneita verkkopalveluitamme oikealla olevan Oma asiointi –painikkeen kautta – missä ja milloin tahansa.

TE-palveluiden asiakastietojärjestelmä

Kansainvälinen työnvälitys

Kansainvälisen työnvälityksen asiantuntijan palvelut ja tukea rekrytointiin EU/ETA -alueelta saat ottamalla yhteyttä Eures-asiantuntija Tomas Edeen, puh. 0295 056 039, tomas.ede(a)te-toimisto.fi

EURES auttaa rekrytoinnissa Euroopasta

 

RekryKoulutuksella täsmäosaajia

Jos et löydä ammattitaitoisia työntekijöitä eikä alan osaajia valmistu lähiaikoina, voit itse kouluttaa osaajia RekryKoulutuksella. Rekrytointikoulutus räätälöidään yrityksen tarpeisiin. Koulutukseen sisältyy sekä tietopuolista opetusta että ohjattua työssä oppimista ja työharjoittelua. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen.

Työnantaja ja työ- ja elinkeinohallinto rahoittavat koulutuksen yhdessä. Työnantajan osuus on 30 prosenttia hankintasopimuksen mukaisesta kokonaishinnasta.

Lisää tietoa RekryKoulutuksesta

Pohjanmaan TE-toimisto on yhdessä yritysten kanssa panostanut uuden työvoiman hankintaan rekrytointikoulutuksella. Olemme kehittäneet joustavan mallin, jonka puitteissa voimme kouluttaa uusia työntekijöitä niin yksittäin kuin isommissa ryhmissäkin; jopa 10-15 uutta tekijää kerrallaan. Yhteistyö kouluttajien kanssa sujuu hyvin. Koulutusten jälkeen työllistymisaste on ollut 100 %. REKRY rules!

Esimerkkeinä haluamme esitellä seuraavat rekrytointikoulutukset:

Baltic Yachts

Cantroint

Fresh Servant

Glasek

Havator

Polar Mills

Ahola Transport

 

Palkkatuki

Työnantajana voit saada palkkatukea, kun palkkaat työttömän työnhakijan, jolla on vaikeuksia työllistyä. Työllistymistä voi vaikeuttaa mm. pitkä työttömyys, ammattitaidon puute, vamma tai sairaus.

Lisää tietoa palkkatuesta

HUOM! Palkkatukea kannattaa hakea sähköisesti, sillä sähköisen hakemuksen käsittelyaika on vain noin 1 viikko. Paperihakemuksen lähettäessäsi joudut varautumaan huomattavasti pidempään käsittelyaikaan. Myös palkkatuen maksatukset sujuvat nopeammin, kun alkuperäinen palkkatukihakemus tehty sähköisessä muodossa.

Yritys-Suomi -puhelinpalvelu (linkki oikealla) neuvoo ja auttaa sähköisten hakemusten täyttämisessä.

 

Muutosturva

Muutosturvan tarkoituksena on edistää tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanottujen/lomautettujen henkilöiden työllistymistä.

Muutosturvaan kuuluu

  • irtisanotun palkallinen vapaa, jotta hän voi etsiä uutta työtä
  • työnantajan tehostunutta tiedotusta
  • työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma, jonka työnantaja tekee henkilöstön kanssa
  • työllistymissuunnitelma, joka laaditaan työ- ja elinkeinotoimistossa

Lisää tietoa työnantajan velvollisuuksista ja TE-toimiston palveluista muutosturvatilanteissa

 

Anne Mäkipeura, puh. 0295 056 120

anne.makipeura[a]te-toimisto.fi

Lomake työnantajille: Ennakkotieto lomauttamisesta