Lomautettu

Jos sinut lomautetaan, työskentelysi ja palkanmaksusi keskeytyvät. Työsuhteesi on kuitenkin voimassa lomautuksen ajan. Työttömyysturva voi turvata toimeentulosi lomautuksen aikana. 

Jos sinut lomautetaan, ilmoittaudu työnhakijaksi Oma asiointi -verkkopalvelussa viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänäsi. Voit tehdä ilmoittautumisen jo ennen kuin lomautus tai lyhennetty työaika alkaa. Saat lomautuksen ajalta työttömyyskorvausta, jos olet ilmoittautunut työnhakijaksi ja muut etuuden saamisen edellytykset täyttyvät. 

Sinut voidaan lomauttaa työsuhteestasi joko toistaiseksi tai määräajaksi. Jos lomautuksesi on määräaikainen ja kestää enintään kolme kuukautta, et todennäköisesti tarvitse henkilökohtaista palvelua TE-toimistosta tai kuntakokeilusta. Jos kuitenkin haluat palvelua, voit ottaa yhteyttä TE-toimistoon tai kuntakokeiluun. 

Jos lomautuksesi on kestänyt yli kolme kuukautta, TE-toimisto tai kuntakokeilu järjestää kanssasi työnhakukeskustelun. Työnhakuvelvollisuutesi alkaa sen jälkeen, kun sinulle on järjestetty työnhakukeskustelu ja lomautuksen alkamisesta on kulunut kolme kuukautta. Keskustelua ei järjestetä, jos lomautuksesi on päättymässä kuukauden kuluessa siitä, kun työnhakukeskustelu tulisi järjestää. 

 

Päivitetty: 06.07.2023