Työnantaja

Työ- ja elinkeinotoimisto palvelee työnantajia

Työnantaja- ja yrityspalveluiden puhelinnumero on 0295 056 001 ja s-postiosoite on yrityspalvelut.pohjanmaa@te-toimisto.fi

Pohjanmaan TE-toimisto on työmarkkinoiden asiantuntija Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Työnvälitys on tärkein tehtävämme. Tarjoamme monipuolista palvelua niin henkilöstön rekrytointiin ja kehittämiseen kuin vähentämiseenkin liittyen.

Käytettävissäsi ovat seuraavat rekrytointipalvelut:

  • avoimen työpaikan vastaanotto ja siitä tiedottaminen sovittujen kanavien kautta, työpaikan täyttämiseen liittyvä neuvonta sekä sopivien ehdokkaiden hakeminen ja esittely työnantajalle
  • työntekijöiden kouluttaminen suoraan työnantajan tarpeeseen (yhteishankintakoulutus)
  • kansainvälinen työnvälitys (EURES)
  • rekrytointitilaisuuksien järjestäminen yhdessä työnantajan kanssa

Avoin työpaikka kannattaa laittaa valtakunnallisille verkkosivuillemme, missä se tavoittaa suuren joukon aktiivisia työnhakijoita:

Voit käyttää verkkopalvelujamme Oma asiointi –painikkeen kautta – missä ja milloin tahansa.

Kansainvälinen työnvälitys

Kansainvälisen työnvälityksen asiantuntijan palvelut ja tukea rekrytointiin EU/ETA -alueelta saat ottamalla yhteyttä Eures-asiantuntija Marko Laukakseen, puh. 0295 056 247, marko.laukas(a)te-toimisto.fi

RekryKoulutuksella täsmäosaajia

Jos et löydä ammattitaitoisia työntekijöitä, voit itse kouluttaa osaajia RekryKoulutuksella. Koulutus räätälöidään yrityksen tarpeisiin. Siihen sisältyy sekä tietopuolista opetusta että ohjattua työssä oppimista ja työharjoittelua. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen.

Työnantaja ja työ- ja elinkeinohallinto rahoittavat koulutuksen yhdessä. Työnantajan osuus on 30 prosenttia hankintasopimuksen mukaisesta kokonaishinnasta.

Pohjanmaan TE-toimisto on yhdessä yritysten kanssa panostanut uuden työvoiman hankintaan RekryKoulutuksella. Olemme kehittäneet joustavan mallin, jonka puitteissa voimme kouluttaa uusia työntekijöitä niin yksittäin kuin isommissa ryhmissäkin; jopa 10-15 uutta tekijää kerrallaan. Yhteistyö kouluttajien kanssa sujuu hyvin. Koulutusten jälkeen työllistymisaste on ollut 100 %.

Tutustu Kosilan ja Veslatecin, kahden hyvin erilaisen yrityksen, kokemuksiin RekryKoulutuksesta:

Palkkatuki

Työnantajana voit saada palkkatukea, kun palkkaat työttömän työnhakijan, jolla on vaikeuksia työllistyä. Työllistymistä voi vaikeuttaa mm. pitkittynyt työttömyys, ammattitaidon puute, vamma tai sairaus.

HUOM! Palkkatukea kannattaa hakea sähköisesti, sillä sähköisen hakemuksen käsittelyaika on vain noin 1 viikko. Paperihakemuksen lähettäessäsi joudut varautumaan huomattavasti pidempään käsittelyaikaan. Myös palkkatuen maksatukset sujuvat nopeammin, kun alkuperäinen palkkatukihakemus tehty sähköisessä muodossa.

Yritys-Suomi -puhelinpalvelu neuvoo ja auttaa sähköisten hakemusten täyttämisessä:

Muutosturva

Muutosturvan tarkoituksena on edistää tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanottujen/lomautettujen henkilöiden työllistymistä.

Muutosturvaan kuuluu

  • irtisanotun palkallinen vapaa, jotta hän voi etsiä uutta työtä
  • työnantajan tehostunutta tiedotusta
  • työllistymistä edistävä toimintasuunnitelma, jonka työnantaja tekee henkilöstön kanssa
  • työllistymissuunnitelma, joka laaditaan työ- ja elinkeinotoimistossa

Asiantuntija, muutosturva, Anne Mäkipeura, puh. 0295 056 120, anne.makipeura@te-toimisto.fi