Työnhakija ja lomautettu

Nämä ohjeet työnhakijalle koskevat myös lomautettuja.

Käynnistä työnhaku

Näin asioit jatkossa

Käynnistä työnhaku

Käynnistä työnhaku Oma asiointi -verkkopalvelussa. Kirjaudu palveluun  sivun oikeasta yläkulmasta löytyvän painikkeen kautta. Ilmoita verkkolomakkeella kaikki työsuhteesi kahden viime vuoden ajalta sekä lisäksi kaikki muut työnhaun kannalta merkitykselliset työsuhteet ja koulutustiedot. HUOM! Lue Oma asiointi -palvelussa saamasi ohjeet ja vastaanottoilmoitukset tarkasti, toimi niiden mukaisesti ja noudata määräaikoja.

Toimi näin, kun aloitat työnhakusi!

Jos Sinulla ei ole tietokonetta, voit käyttää toimipaikkojemme asiakastietokoneita.  Verkkoneuvoja auttaa tarvittaessa.

Jos et voi käynnistää työnhakua verkon kautta, tule käymään TE-toimistossa viimeistään ensimmäisenä työttömyys-/lomautuspäivänäsi. Ota koulu- ja työtodistukset ja muut tarvittavat dokumentit mukaasi. Katso toimipaikkojemme aukioloajat.   Mikäli olet joskus aikaisemmin ollut asiakkaana TE-palveluissa, voit käynnistää työnhakusi puhelinpalvelussamme puh. 0295 025 500 ma-pe klo 9.00-16.15

Jos sinut lomautetaan

Jos Sinut on irtisanottu tuotannollisista ja taloudellisista syistä, Sinulla voi olla oikeus muutosturvaan.

Työttömyysturva

Kun olet työtön/lomautettu työnhakija, työttömyysturva varmistaa taloudellisesti mahdollisuutesi hakea työtä sekä parantaa edellytyksiäsi päästä tai palata työmarkkinoille.

Toimi näin, kun haet työttömyysetuutta

 

Näin asioit jatkossa

Henkilökohtaista opastusta verkkopalvelujen käyttöön ja työnhakuun saat verkkoneuvojilta Vaasan ja Kokkolan toimipaikoissa maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona sekä Pietarsaaren toimipaikassa torstaisin ja perjantaisin.

Tukea ja opastusta työnhaussa saat osallistumalla ryhmämuotoisiin työnhakuvalmennuksiin joko paikan päällä tai verkossa. Tutustu valmennuksiin:

Pohjanmaan TE-toimiston järjestämät valmennukset >>

Työnhakuvalmennusta verkossa >>

Henkilökohtaista tukea ja ohjausta työnhakuun työhönvalmennuksen kautta >>

Työhönvalmennusta saat seuraavilta palveluntuottajiltamme: Spring House (esite, pdf), Pietarsaaren työklinikka (esite, pdf) ja Yrkesakademin (esite, pdf)

Vaasan toimipaikassa on päivystysvastaanotto kotoutumisasiakkaille tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9-11.

 

Ilmoita tilanteesi muutoksista tai yhteystietojesi muuttumisesta  Oma asiointi -verkkopalvelussa!

 

Suunnitelmassa sovittujen tehtävien suorittamisesta ilmoittaminen

Tehtävien suorittamisesta pitää ilmoitttaa viimeistään tarkistuspäivämäärään mennessä Oma asiointi -verkkopalvelussa. Mikäli et suorita sovittua tehtävää tai jätät ilmoittamatta tehtävän suorittamisesta, lähtee työttömyyskorvauksen maksajalle automaattisesti ilmoitus ja voit menetttää oikeutesi työttömyyskorvaukseen määräajaksi.

Työtarjouksista ilmoittaminen

TE-toimiston tekemät työtarjoukset velvoittavat, että otat yhteyttä työnantajaan ja ilmoitat Oma asiointi -verkkopalvelun kautta TE-toimistolle määräajassa yhteydenotostasi. Mikäli et hae työtarjouksessa tarjottua työtä tai et ilmoita yhteydenotosta työnantajaan, lähtee työttömyyskorvauksen maksajalle automaattisesti ilmoitus ja voit menettää oikeutesi työttömyyskorvaukseen määräajaksi.

Jos tunnet tarvitsevasi henkilökohtaista palvelua, ota itse yhteyttä TE-toimistoon. Tämän voit tehdä jättämällä yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelun kautta tai s-postitse (kirjaamo.pohjanmaa(at)te-toimisto.fi.)

Työttömän työnhakijan oikeudet ja velvollisuudet

Usein kysytyt kysymykset