Aloittavalle yrittäjälle

Jos haluat tietoa yritystoiminnan aloittamisesta, ilmoittaudu mukaan Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston ja Oulun seudun uusyrityskeskuksen yrittäjyysinfoihin. Saat kerralla tuhdin tietopaketin ja ohjeita miten jatkaa eteenpäin kohti yrittäjyyttä. Yrittäjyysinfojen ajankohdat löytyvät Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston tapahtumakalenterista. Yrittäjyysinfot järjestetään Oulussa ja niihin voi osallistua etäyhteyden kautta TE-toimiston asiointipaikoissa Haapajärvellä, Kuusamossa, Pudasjärvellä, Raahessa ja Ylivieskassa.Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston tapahtumakalenteri
Yleisneuvontaa yrittäjyydestä saat www.yrityssuomi.fi -sivuilta ja Yritys-Suomi puhelinpalvelusta. Pohjois-Pohjanmaan alueelliset yrityspalvelut tarjoavat yrityksen perustamiseen liittyviä neuvontapalveluja. (linkit oikealla).

Yritystoiminnan suunnitteluun ja käynnistämiseen järjestetään työvoimakoulutuksena yrittäjäksi ohjaavia koulutuksia, yrittäjävalmennuksia ja yrittäjän ammattitutkintoja.Haussa oleva työvoimakoulutus (te-palvelut.fi)

Starttiraha

Yrittäjäksi ryhtyvän henkilöasiakkaan toimeentulon turvaamiseksi TE-toimisto voi myöntää starttirahaa yritystoiminnan käynnistämisvaiheessa. Starttiraha haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakemuksella Oma asiointi -verkkopalvelussa. Huomaathan starttirahaa hakiessasi, että yritystoimintaa ei saa aloittaa ennen starttirahapäätöstä.Starttiraha - aloittavan yrittäjän tuki (te-palvelut)Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston starttiraha -esite (pdf, 208 kt)

Valmiin yrityksen toiminnan jatkaminen

Yrittäjäksi voit siirtyä myös jatkamalla jo toimivan yrityksen toimintaa. TE-toimisto tarjoaa yrittäjille mahdollisuuden hakea esim. yritystoiminnan jatkajaa, yrityskumppania tai franchising-yrittäjää työpaikkailmoitusten avulla. Valitse työn tyypiksi "yrittäjä" Avoimet työpaikat -palvelussa, jolloin löydät haluamasi ilmoitukset.Avoimet työpaikat (te-palvelut.fi)