Aloittavalle yrittäjälle

Jos haluat lisätietoa yritystoiminnan aloittamisesta, sinun kannattaa ilmoittautua mukaan Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston ja Oulun seudun uusyrityskeskuksen yrittäjyysinfoihin. Saat kerralla tuhdin tietopaketin ja ohjeita miten jatkaa eteenpäin kohti yrittäjyyttä. Kevään 2017 infot löytyvät pian tapahtumakalenterista.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston tapahtumakalenteri
Yleisneuvontaa yrittäjyydestä saat www.yrityssuomi.fi -sivuilta ja Yritys-Suomi puhelinpalvelusta (linkit oikealla).

Pohjois-Pohjanmaalla alueelliset yrityspalvelut tarjoavat yrityksen perustamiseen liittyviä neuvontapalveluja:

BusinessOulu, toimialueena OuluOulun seudun uusyrityskeskus, toimialueena Oulu ja Oulun lähialueet Oulunkaaren kuntayhtymä, toimialueena Ii, Pudasjärvi, Utajärvi ja Vaala Raahen seudun yrityspalvelut, toimialueena Raahe, Pyhäjoki, SiikajokiNaturpolis Oy - Nordic Business Center, toimialueena Kuusamo ja Taivalkoski Ylivieskan Seutukuntayhdistys ry, toimialueena Ylivieskan seutukunta Innoveturi, toimialueena Ylivieskan sutukuntaHaapaveden-Siikalatvan seutukunta, toimialueiena Haapavesi, Pyhäntä ja SiikalatvaNivala-Haapajärven seutukunta NIHAK, toimialueena Haapajärvi, Kärsämäki, Nivala, Pyhäjärvi, ReisjärviPro Agria -verkosto, toimialueena maaseudulle sijoittuvat yritykset koko Pohjanmaalla
Yritystoiminnan suunnitteluun ja käynnistämiseen järjestetään työvoimakoulutuksena yrittäjäksi ohjaavia koulutuksia, yrittäjävalmennuksia ja yrittäjän ammattitutkintoja.

Haussa oleva työvoimakoulutus (te-palvelut.fi)

Starttiraha

Yrittäjäksi ryhtyvän henkilöasiakkaan toimeentulon turvaamiseksi TE-toimisto voi myöntää starttirahaa yritystoiminnan käynnistämisvaiheessa. Starttiraha haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakemuksella Oma asiointi -verkkopalvelussa. Huomaathan starttirahaa hakiessasi, että yritystoimintaa ei saa aloittaa ennen starttirahapäätöstä.

Starttiraha - aloittavan yrittäjän tuki (te-palvelut)Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston starttiraha -esite (pdf)

Valmiin yrityksen toiminnan jatkaminen

Yrittäjäksi voit siirtyä myös jatkamalla jo toimivan yrityksen toimintaa. TE-toimisto tarjoaa yrittäjille mahdollisuuden hakea esim. yritystoiminnan jatkajaa, yrityskumppania tai franchising-yrittäjää työpaikkailmoitusten avulla. Valitse työn tyypiksi "yrittäjä" Avoimet työpaikat -palvelussa, jolloin löydät haluamasi ilmoitukset.

Avoimet työpaikat (te-palvelut.fi)