Ajankohtaiset

<< Takaisin

Uutisia

null Kainuun työttömyyden kasvu edelleen koko maan pienin

Kainuussa oli helmikuun lopussa 3 599 työtöntä työnhakijaa, mikä on 274 henkeä enemmän (+8 %) kuin vuotta aiemmin. Työttömyydessä on ollut koronaviruksen leviämisen jälkeen joka kuukausi lisäystä vuoden takaiseen verrattuna mutta Kainuussa kasvuprosentti on ollut koko ajan maan pienin. Helmikuussa seuraavaksi pienin kasvu oli Etelä-Savon 9 % ja koko maassa työttömyys lisääntyi 32 %.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Kainuussa kuun lopussa 11,4 % eli prosenttiyksikön edellisvuotta enemmän. Osuus oli Kainuuta pienempi vain neljällä ELY-alueella ja koko maassa se oli 12,4 %, lisäystä vuoden takaisesta 2,9 prosenttiyksikköä.

Pitkäaikaistyöttömyys on ollut pitkän pienentymisen jälkeen korona-aikana kasvussa ja pitkäaikaistyöttömiä oli kuun lopussa 813. Tämä on 38 % vuoden takaista enemmän (+224).

TE-toimistoon ilmoitettiin helmikuun aikana uusia avoimia työpaikkoja enemmän kuin kertaakaan Työnvälitystilaston ensimmäisen tiedon eli vuoden 2006 jälkeen, yhteensä 1 244. Myös kuukauden lopussa työpaikkoja oli avoinna enemmän kuin kertaakaan Työnvälitystilastossa, yhteensä 1 368. Edelliset ennätykset tehtiin vasta tammikuussa. Monilla aloilla on ollut pitkään työvoimapula ja useisiin tehtäviin on vähemmän työttömiä työnhakijoita kuin avoimia paikkoja. Vaikeinta oli löytää terveydenhuollon erityisasiantuntijoita – eli esimerkiksi lääkäreitä, hammaslääkäreitä ja eläinlääkäreitä –, prosessityöntekijöitä, laskennan ja varastoinnin toimistotyöntekijöitä, suojelu- ja vartiointityöntekijöitä sekä teollisuustuotteiden kokoonpanijoita.

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoihin. Seuraava työllisyyskatsaus (maaliskuu​ 2021) julkaistaan 4.5.2021​​ klo 8.00.

Yhteyshenkilöt

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Yritys- ja työvoimapalvelut -yksikkö
Atte Laitinen, 0295 023 886
Sposti: etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi
http://www.elykeskus.fi/kainuu

Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto
Tiina Veijola, 0295 039 116
Sposti: etunimi.sukunimi(at)te-toimisto.fi