Ajankohtaiset

<< Takaisin

Uutisia

null Kainuun työttömyyden kasvu on ollut maan pienin koko koronakriisin ajan

Kainuussa oli joulukuun lopussa 3 828 työtöntä työnhakijaa, mikä on 281 henkeä enemmän (+8 %) kuin vuotta aiemmin. Työttömyydessä on ollut koronaviruksen leviämisen jälkeen joka kuukausi lisäystä vuoden takaiseen verrattuna mutta Kainuussa kasvuprosentti on ollut joka kuukausi elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten (ELY) alueista pienin. Joulukuussa seuraavaksi pienin kasvu oli Pohjois-Karjalan 19 % ja koko maassa työttömyys lisääntyi 39 %.

TE-toimistoon ilmoitettiin joulukuun aikana 784 uutta avointa työpaikkaa, mikä on 28 % enemmän (+173) kuin vuotta aiemmin. Monilla aloilla on ollut pitkään työvoimapula ja useisiin tehtäviin on vähemmän tai vain hieman enemmän työttömiä työnhakijoita kuin tarjolla olevia avoimia paikkoja. Vaikeinta oli löytää terveydenhuollon erityisasiantuntijoita – eli esimerkiksi lääkäreitä, hammaslääkäreitä ja eläinlääkäreitä –, teollisuustuotteiden kokoonpanijoita, avustavia keittiö- ja ruokatyöntekijöitä, terveydenhuollon asiantuntijoita – eli esimerkiksi sairaanhoitajia – sekä prosessityöntekijöitä.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Kainuussa kuun lopussa 12,1 % eli prosenttiyksikön edellisvuotta enemmän. Osuus oli Kainuuta pienempi vain kolmella ELY-alueella ja koko maassa se oli 13,6 %, lisäystä vuoden takaisesta 3,8 prosenttiyksikköä.

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoihin. Seuraava työllisyyskatsaus (tammikuu​ 2021) julkaistaan 2.3.2021,​​ klo 8.00.

Lisätietoja:
Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Yritys- ja työvoimapalvelut -yksikkö
Atte Laitinen, 0295 023 886
atte.laitinen@ely-keskus.fi

Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto
Tiina Veijola, 0295 039 116
tiina.veijola@te-toimisto.fi​​