Ajankohtaiset

<< Takaisin

Uutisia

null Kainuussa työttömyyden väheneminen maan suurinta

Kainuun työnhakijoiden määrä laski maaliskuussa viime vuoteen verrattuna 13 prosenttia. Koko maassa työttömyys lisääntyi seitsemän prosenttia. Kainuun työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli koko maan neljänneksi matalin.

Kainuussa oli maaliskuun lopussa 3 534 työtöntä työnhakijaa, mikä on 13 prosenttia vähemmän (523 henkilöä) kuin vuotta aiemmin. Sen sijaan pitkäaikaistyöttömien osuus on kasvanut.

Työttömyydessä on ollut koronaviruksen leviämisen jälkeen joka kuukausi lisäystä vuoden takaiseen verrattuna, mutta suunta näyttää nyt muuttuneen Kainuun lisäksi monella muullakin alueella. Kainuussa työttömyyden väheneminen oli maan suurinta.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys väheni 11 prosenttia ja Pohjois-Savossa 8 prosenttia. Koko maassa työttömyys lisääntyi 7 prosenttia (+22 386).

TE-toimistoon ilmoitettiin helmikuun aikana uusia avoimia työpaikkoja yhteensä 1 173. Kuukauden lopussa työpaikkoja oli avoinna 1 289. Monilla aloilla on ollut pitkään työvoimapula. Useisiin tehtäviin on vähemmän työttömiä työnhakijoita kuin avoimia paikkoja.

Vaikeinta oli löytää terveydenhuollon erityisasiantuntijoita – eli esimerkiksi lääkäreitä, hammaslääkäreitä ja eläinlääkäreitä –, prosessityöntekijöitä, laskennan ja varastoinnin toimistotyöntekijöitä, suojelu- ja vartiointityöntekijöitä sekä teollisuustuotteiden kokoonpanijoita.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Kainuussa kuukauden lopussa 11,4 prosenttia, kun se vuosi sitten oli 12,7 prosenttia. Osuus oli Kainuuta pienempi vain kolmella ELY-alueella ja koko maassa se oli 12,6 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömyys on ollut koronaaikana kasvussa. Pitkäaikaistyöttömiä oli kuun lopussa 841. Tämä on 39 prosenttia vuoden takaista enemmän (+235).

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoihin.

Seuraava työllisyyskatsaus julkaistaan 25. toukokuuta.

Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto
Tiina Veijola, 0295 039 116
Sposti: etunimi.sukunimi(at)te-toimisto.fi