Ammatinvalinta- ja uraohjaus

Ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelusta saat apua koulutus- ja uravaihtoehtojen pohtimiseen ja selkiyttämiseen. Palvelu on luottamuksellista keskustelua koulutus- ja uravaihtoehdoistasi, saat selvittelyapua mahdollisiin pulmakohtiin ammatin tai työn vaihtoon liittyvissä pohdinnoissa ja käytännön suunnitelmien tekemisessä.  Palvelussamme voit pysähtyä tarkastelemaan soveltuvuus- tai terveyskysymyksiä, työelämään liittyviä odotuksiasi, tavoitteitasi, kiinnostuksiasi sekä aikaisempia kokemuksiasi koulutuksessa ja työssä. Ohjauksen tavoitteena on auttaa sinua löytämään itsellesi soveltuva ammatillinen tai koulutuksellinen ratkaisu tai tarvittaessa muu tilanteeseesi soveltuva palvelu tai tavoite. 

TE-toimiston ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelu on tarkoitettu kaikenikäisille, sekä työnhakijoille että työssä tai koulutuksessa oleville henkilöille, joilla on tarve selkiyttää omia urasuunnitelmiaan.

Ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelua tarjoavat koulutukseen, työuraan ja sen muutoksiin perehtyneet TE-palvelun psykologit. Yksittäinen ohjauskeskustelu on yleensä n. tunnin mittainen, ja voit keskustella yhden tai useamman kerran saman psykologin kanssa. Uraohjauksesta saat apua vaihtoehtojesi pohtimiseen, jos mietit esimerkiksi seuraavia kysymyksiä: Mitä työelämän tai opiskelun tavoitteita minun kannattaa asettaa itselleni tässä elämänvaiheessa? Mille alalle tai mihin koulutukseen suuntaudun, tai voisinko vaihtaa alaa? Mistä olen kiinnostunut ja mikä on minulle tärkeää? Mitä osaan, mitkä ovat vahvuuteni ja mitä voisin kehittää itsessäni? Kuinka paljon olen valmis laittamaan peliin tavoitteideni eteen? Miten terveydentilani vaikuttaa valintoihini? Miten valitsen, kun kaikki kiinnostaa tai mikään ei kiinnosta?”

Apuna selvittelyissä voidaan käyttää myös psykologisia arviointimenetelmiä ja testejä tai esim. työkokeiluja.

Ammatinvalinta- ja uraohjausta on saatavilla henkilökohtaisena ohjauksena työ- ja elinkeinotoimistossa. Palvelu on luottamuksellista ja maksutonta.

Ajanvaraus Satakunnan TE-toimiston ammatinvalinta- ja uraohjauspalveluun

Ajanvarauspyynnön ammatinvalinta- ja uraohjauspalveluun voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen uraohjaus.satakunta@te-toimisto.fi. Olemme sinuun yhteydessä muutaman arkipäivän kuluessa.

Kerro sähköpostiviestissä mihin toimipaikkaan haluat varata ajan (Pori, Rauma, Harjavalta tai Kankaanpää), toiveet tapaamisajasta, yhteystietosi ja halutessasi lyhyt kuvaus kysymyksistä, joihin kaipaat apua ja miten haluat kanssamme asioida.

Ohjausta on saatavilla monikanavaisesti henkilökohtaisena tapaamisena, puhelin-/videoyhteyden välityksellä tai kirjoittamalla Ohjaustaverkossa.fi -kanavan kautta.

Videoyhteyttä varten tarvitset tietokoneen tai laitteen, jossa on nettiyhteys, mikrofoni, kaiuttimet tai kuulokkeet sekä videokamera. Käytämme video-ohjauksessa Microsoft Teams -sovellusta. Videoyhteyden käytöstä tai puheluista ei tule lisäkustannuksia.

te-updated 14.03.2023