Lomautetulle

Lomauttaminen tarkoittaa, että työnteko ja palkanmaksu keskeytyvät väliaikaisesti, mutta työsuhde pysyy muutoin voimassa. 

Voit joutua lomautetuksi työsuhteestasi joko toistaiseksi tai määräajaksi. Lomautus voi olla kokoaikainen tai osa-aikainen. Kokoaikainen lomautus tarkoittaa koko kalenteriviikon aikaisen työaikasi kestävää lomautusta. Osa-aikainen lomautus tarkoittaa lyhennettyä työviikkoa eli päivittäistä tai viikoittaista työaikaasi on lyhennetty.

Jos sinut lomautetaan, ilmoittaudu työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänä. Tutustu valtakunnalliseen ohjeeseen ja aloita työnhakusi sen mukaan.

Asiointi lomautuksen aikana ja muutokset tilanteessasi

Sinun ei edellytetä asioivan TE-toimistossa henkilökohtaisesti eikä sinun tarvitse ottaa yhteyttä TE-toimistoon lomautuksen aikana, ellei tilanteessasi tapahdu muutoksia. TE-toimisto on sinuun yhteydessä tarvittaessa. Soitamme 0295 -alkuisesta numerosta, joten vastaathan saapuvaan puheluun.

Jos lomautustilanteessasi tapahtuu muutoksia, lähetä yhteydenottopyyntö Oma asiointi -palvelun kautta. Valitse pyyntösi aiheeksi "suunnitelman tarkistaminen ja päivittäminen".

Tyypillisiä lomautukseen liittyviä muutoksia ovat

  • lomautuksen muuttuminen irtisanomiseksi ja
  • lomautuksen ajankohdan muuttuminen esimerkiksi määräaikaisen lomautuksen muuttuessa toistaiseksi voimassa olevaksi.

Toimitathan asiantuntijan mahdollisesti pyytämät asiakirjat TE-toimistolle kymmenen päivän kuluessa.

 

 

 

Päivitetty: 12.04.2024