Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Myyntiala, tulevaisuuden työllistäjä - onnistuneita rekrytointeja Pohjois-Savossa

Kuopiossa Pohjois-Savon TE-toimistolla järjestetty Finnacta Oy:n rekrytointitapahtuma keräsi lähes 50 myyntityöstä kiinnostunutta osaajaa.

"Kuopiosta saatiin varsin hyviä kokemuksia tuosta 10.6. pidetystä tilaisuudesta! Mukavasti on tullut yhteydenottoja ja useita sovittuja aloituksiakin on jo", toteaa Jari Paretskoi Finnactalta.

– Myynti- ja myyntiedustajan työpaikkoja on Pohjois-Savossa tarjolla runsaasti, mutta haasteeksi on osoittautunut löytää työhön sopivia osaajia, kertoo työnantaja- ja yrityspalvelujen asiantuntija Timo Soininen Pohjois-Savon TE-toimistosta. Tällä kertaa osaajia myyntityöhön haettiin rekrytointitapahtuman avulla. Pohjois-Savon TE-toimisto ohjasi asiakkaita tapahtumaan ja tiedotti mahdollisuudesta sähköpostikutsuilla, kotisivuillaan ja facebookissa. Tulos oli hyvä ja tapahtuma keräsikin paikalle runsaasti kiinnostuneita osaajia.

Tilaisuuteen osallistuneilta kysyttiin palautetta tapahtumasta sekä henkilökohtaista kiinnostusta myyntiedustustyötä kohtaan. Yleisesti ottaen tapahtumaa pidettiin onnistuneena vaikka työtehtävät eivät olisikaan tuntuneet omilta. Osa vastaajista koki että info korjasi mielipidettä alaa kohtaan sekä antoi lisätietoa yrityksestä. Lisäksi TE-toimisto sai positiivista palautetta osallistujilta tapahtuman järjestämisestä.

Vastausten perusteella myyntialan työ kiinnostaa ihmisiä. Kun osallistujilta kysyttiin, millaisten tuotteiden tai palvelujen parissa he olisivat kiinnostuneita tekemään myyntiedustustyppistä työtä, profiloi yli puolet vastaajista itseään kiinnostavat tuotteet tai palvelut. Usein myyntiedustus koetaan itselle sopimattomana alana. Tilanne voi kuitenkin olla aivan toinen, jos myytävät tuotteet tai palvelut ovat itselle kiinnostavia tai tuttuja esim. koulutustaustan tai vaikkapa rakkaan harrastuksen kautta.

Pohjois-Savon alueella on tarjolla runsaasti myyntialan työtä mikä tarkoittaa myös erittäin runsasta myytävien palvelujen ja tuotteiden kirjoa, josta moni voi löytää omansa. – Esimerkiksi terveysalan-, rakennusalan- ja energia-alan osaajille löytyy helposti oman alaan liittyvää myyntityötä, sanoo Soininen. – Niin ja se puhelinmyynti. Moni varmasti miettii onko minusta "tarttumaan luuriin". Tänä päivänä jokaiseen työtehtävään kuuluu enenevässä määrin palvelu puhelimessa. Tästä syystä puhelinmyynti tai puhelinpalvelu alkavat olla vanhentuneita nimikkeitä. Kaikki palvelut sähköistyvät kovaa vauhtia emmekä juuri pärjää ilman puhelinta. Myyntityössäkään, toteaa Soininen.     

– Onnistunut rekrytointitapahtuma Kuopiossa lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Työantajan kanssa suunnitellaan jo vastaavaa tapahtumaa Iisalmeen, kertoo Soininen. Hän suosittelee myös seuraamaan Pohjois-Savon TE-toimiston tapahtumakalenteria http://toimistot.te-palvelut.fi/pohjois-savo sekä Facebook profiilia www.facebook.com/uramatch.

Lisätietoja:

asiantuntija Timo Soininen, puh. 0295 043 693 tai timo.soininen@te-toimisto.fi tai asiantuntija Henna Kallinen, p. 0295 043 505 tai henna.kallinen@te-toimisto.fi