Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu

Mitä on työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYP)?

Työllistymistä edistävällä monialaisella yhteispalvelulla tarkoitetaan yhteistoimintamallia, jossa työ- ja elinkeinotoimisto (TE-toimisto), kunta ja Kansaneläkelaitos (Kela) yhdessä arvioivat, suunnittelevat ja vastaavat prosessivastuullisesti asiakkaan työllistymisprosessin etenemisestä ja seurannasta. Palvelu on kuntavetoista ja palvelua tarjotaan kaikissa Pohjois-Savon kunnissa. Palvelu Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa jatkuu yhteisissä palvelupisteissä ajanvarauksella viitenä päivänä viikossa, muissa kunnissa palvelu järjestetään sopimuksen mukaisesti.

Milloin monialaiseen yhteispalveluun asiakkaaksi?

TE-toimiston, kunnan tai Kelan asiantuntija arvioi monialaisen yhteispalvelun tarpeen asiakaspalvelutilanteessa silloin kun olet

  • saanut työmarkkinatukea työttömyyden perusteella vähintään 300 päivää
  • täyttänyt 25 vuotta ja ollut työttömänä yhtäjaksoisesti 12 kuukautta
  • alle 25-vuotias ja ollut työttömänä yhtäjaksoisesti 6 kuukautta

Mikäli asiakaspalvelutilanne osoittaa, että työllistymisesi edistäminen edellyttää TE-toimiston, kunnan ja Kelan järjestämisvastuulla olevien palvelujen ja palveluprosessin yhteensovittamista, ohjaa asiantuntija sinut monialaiseen yhteispalveluun. Voit myös itse kysyä omalta TE-toimiston asiantuntijaltasi mahdollisuudestasi saada palvelua monialaisesta yhteispalvelusta.

Yhteystiedot

Asiointi ajanvarauksella: