Työllisyyden kuntakokeilu

Pohjois-Savon alueen työttömien työnhakijoiden palveluissa tapahtui muutos 1.3.2021 alkaen, kun osa tiettyjä asiakasryhmiä koskevista TE-toimiston tehtävistä siirretään lainsäädännöllä työllisyyden kuntakokeiluun kuuluvien kuntien tehtäviksi. Kuopio, Siilinjärvi, Lapinlahti, Iisalmi, Sonkajärvi ja Vieremä ovat mukana valtion työllisyyden kuntakokeilussa ja muodostavat yhdessä Kuopion seudun työllisyyskokeilualueen.

Kuopion seudun kuntakokeilu (kuopio.fi)

Työllisyyden kuntakokeiluun siirtyvä asiakas

Olet Kuopion seudun työllisyyden kuntakokeilun asiakas, jos olet ilmoittautunut työnhakijaksi ja kotikuntasi (Kuopio, Iisalmi, Siilinjärvi, Lapinlahti, Sonkajärvi, Vieremä) kuuluu alueelliseen kuntakokeiluun. Tarkennettuna kokeiluun kuuluvat työnhakija-asiakkaat ovat työttömiä, lomautettuja, työllistettyjä tai työllistymistä edistävässä palvelussa olevia ja

  • saavat työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa Kelasta,
  • äidinkieli on muu kuin suomi, ruotsi tai saame tai kansalaisuus on muu kuin Suomi,
  • ovat alle 30-vuotiaita.

Jos kuulut kokeilun asiakkaaksi, saat siitä tiedon henkilökohtaisesti kirjeellä tai Oma asiointi -palvelussa. Jos ilmoittaudut kokeilun aikana työttömäksi tai teet muutosilmoituksen työttömyyden alkamisesta, saat tiedon Oma asioinnin kautta. Pidäthän yhteystietosi ajan tasalla. Voit tarkistaa ja päivittää yhteystietosi tarvittaessa Oma asiointi -palvelussa.

Pidä tiedot ajan tasalla

Palveluiden siirtymisellä ei ole vaikutusta työttömyysturvaasi. Muista kuitenkin hoitaa Pohjois-Savon TE-toimiston kanssa sopimasi työnhakuun liittyvät tapaamiset, palvelut tai tehtävät niille annettuihin määräpäiviin mennessä, jotta työttömyysturvaasi ei tule katkoksia.

Sähköinen asiointi tapahtuu edelleen Oma asiointi -palvelun kautta. Sen kautta voit ilmoittaa lähes kaikki palvelutarpeet ja työnhaun muutokset. TE-puhelinpalvelujen numerot säilyvät ennallaan ja saat niistä myös jatkossa tietoa, neuvontaa ja ohjausta esimerkiksi TE-palveluihin, työttömyysturvaan ja verkkopalveluiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Jos kotikuntasi ei kuulu kuntakokeiluun, asiakkuutesi säilyy Pohjois-Savon TE-toimistossa.

Lisätietoa työllisyyden kuntakokeilusta

Päivitetty: 18.08.2023