Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Oletko 18 - 35 -vuotias nuori, hyödynnä Eka EURES työpaikkatukea

Mikä on Eka EURES-työpaikka ja kenelle siitä on hyötyä?

EURES asiantuntija Vesa Liesivuori Pohjois-Savon TE-toimistosta kertoo, että Eka EURES-työpaikka -hankkeella pyritään auttamaan 18–35-vuotiaita nuoria löytämään työpaikka tai saamaan työkokemusta toisesta EU-maasta. Työnsaantia voidaan tukea myös taloudellisesti.

- EURES portaalin eli eurooppalaisen ammatillisen liikkuvuuden portaalin kautta löydät paljon tietoa mm. työnhausta, asumisesta ja oleskelusta sekä osaamisesta ja uravaihtoehdoista, kannattaa klikata linkkiä, vinkkaa Liesivuori.

Taloudellista tukea työhaastatteluun ja maahan asettumiseen voi saada mm. haastattelumatkaan 200 – 300 euroa etäisyydestä riippuen tai uuteen maahan asettautumiseen 600 – 1270 euroa kohdemaasta riippuen.

- Eka EURES-työpaikkatukea voi saada, jos on 18- 35-vuotias, työtön tai työtä vaihtava ja EU-kansalainen, joka asuu virallisesti jossakin EU-maassa, kertoo Liesivuori.

- Liesivuori toteaa, että  kymmenet Pohjois-Savon nuoret ovat hyödyntäneet alkuvuonna Eka EURES-työpaikkatukea muuttaessaan töihin ulkomaille. Liesivuori kertoo myös, että keskustelemme päivittäin työnhakijoiden kanssa muissa maissa tarjolla olevista eri työmahdollisuuksista.

Lisätietoja TE-palvelujen -sivuilta:

http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/loyda_toita/toihin_ulkomaille/eka_eures_nuorille/index.html

Hakemukset Ruotsin EURESille:

http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job/Jobseeker.html

Jos sinulla on kysyttävää Eka EURES tuesta, lue lisää www.te-palvelut.fi  tai lähetä sähköpostia: yfej@te-toimisto.fi