Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Yksinyrittäjät ja freelancerit voivat jo ilmoittautua työnhakijaksi

Yksinyrittäjä ja freelancer voi jo ilmoittautua työnhakijaksi - työttömyysturvalausunnot annetaan työnhaun käynnistyspäivästä

Suomen hallitus päätti 20.3.2020 helpottaa freelancereiden ja yksinyrittäjien pääsyä työttömyysturvan piiriin yritysmuodosta riippumatta. Muutos ei erottele eri yhtiömuodoissa harjoitettua yritystoimintaa, mikä turvaa poikkeusoloissa yrittäjien yhdenvertaisuuden.

Yksinyrittäjä ja freelancer voi jo nyt ilmoittautua työnhakijaksi

Yksinyrittäjä ja freelancer voi jo nyt ilmoittautua työnhakijaksi hakeakseen työttömyysturvaa koronavirusepidemiasta johtuen. Yksinyrittäjän ja freelancerin oma ilmoitus koronavirusepidemiaperusteesta riittää. Tämä vähentää selvitystyön ja harkinnan tarvetta työ- ja elinkeinotoimistoissa ja nopeuttaa koko prosessia. TE-toimisto antaa työttömyysturvaan liittyvät lausunnot, kun muutos työttömyysturvalaissa on voimassa ja toimeenpano-ohjeet asiassa saatu.

Työnhakijaksi voi ilmoittautua Oma asiointi-palvelussa tai paperilomakkeella

Työnhakijaksi voi ilmoittautua TE-palvelujen verkkosivujen Oma asiointi-palvelussa jos sinulla on verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti tai jättämällä työnhakijaksi ilmoittautumislomakkeen Pohjois-Savon TE-toimiston Iisalmen, Varkauden, ja Kuopion TE-palvelut Messin tai Siilinjärven toimipaikkoihin. Kaikissa näissä toimipaikoissa asiapapereita voi jättää TE-toimiston postilaatikkoon. Työnhakijaksi voi myös ilmoittautua puhelimitse valtakunnalliseen TE-puhelinpalveluun, jos henkilö on aiemmin ollut TE-toimistossa asiakkaana.

Työnhakijaksi kirjaudutaan Oma asiointi-palvelussa yksityishenkilönä ei yrityksenä eikä Y-tunnuksella

Työnhakija-asiakkaaksi kirjaudutaan Oma asiointi-palvelussa yksityishenkilönä ei yrityksenä eikä Y-tunnuksella. Työnhaun aloituksella ja voimassa pitämisellä yksinyrittäjä ja freelancer varmistavat, että hänelle tullaan antamaan lausunto työttömyysetuudesta ensimmäisestä työnhaun käynnistämispäivästä alkaen.

Työttömyysturvalakiin tehtävä muutos on määräaikainen. Muutosta valmistellaan työ- ja elinkeinoministeriössä. Tiedotamme asian etenemisestä verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme.

Lisätietoja:

työnantaja- ja yritysasiakkaiden puhelinpalvelu puh. 0295 043 502 Pohjois-Savon TE-toimisto

Lisätietoja asiakokonaisuudesta:

Päivi Halonen, palvelujohtaja, p. 0295 043 545, paivi.halonen@te-toimisto.fi, Pohjois-Savon TE-toimisto

 

Päivitetty: 30.08.2022