Ammatinvalinta- ja uraohjaus

Etelä-Savon TE-toimisto tarjoaa monipuolisia palveluja ammatinvalintaan ja uraohjaukseen ja oman osaamisen kehittämiseen. Palvelujamme ovat:

Koulutusneuvonta sekä ammatinvalinta- ja urasuunnittelupalvelut on tarkoitettu kaikille halukkaille eli työnhakijoiden lisäksi esimerkiksi työssä oleville, nuorille, yrittäjille ja kotiäideille.

Valmennukset, työvoimakoulutus ja työttömyysetuudella tuettu työnhakijan omaehtoinen opiskelu on tarkoitettu pääsääntöisesti TE-toimistossa työnhakijana oleville asiakkaille.

Ammatinvalinta- ja urasuunnittelu

Työnhakijat voivat keskustella ammatinvalinta- ja urasuunnittelukysymyksistä oman asiantuntijavirkailijansa kanssa. Asiakkaan on myös mahdollisuus hakeutua perusteellisempaan ammatinvalinnan ja urasuunnittelun ohjaukseen toimiston psykologeille, joiden palvelut ovat myös muiden kuin työnhakijoiden käytettävissä.

Voit varata ajan ammatinvalinnanohjaukseen jättämällä ajanvarauspyynnön joko osoitteeseen kirjaamo.etela-savo@te-toimisto.fi. tai internetsivuitamme te-palvelut.fi/oma asiointi-palvelusta.

Kerro ajanvarauspyyntöä tehdessäsi puhelinnumerosi ja mihin toimipaikkaan (Mikkeli, Pieksämäki, Savonlinna) haluat varata ohjausajan.

Asiointikäyntejä ammatinvalinnanohjauksessa on yleensä 1-3 ja tarvittaessa enemmänkin. Ammatinvalinnanohjauksen palveluja saat kaikista Etelä-Savon TE-toimiston asiointipisteistä.

Ota ForeAmmatin Osaamiskartoitus avuksesi työnhakuun ja urasuunnitteluun!

ForeAmmatti tarjoaa sinulle yksilöllisen näkymän työelämään ja sen sinulle tarjoamiin mahdollisuuksiin. ForeAmmatti on apunasi, olet sitten hakemassa ensimmäistä tai seuraavaa työpaikkaasi, miettimässä uutta askelta urallasi tai esimerkiksi pohtimassa alanvaihtoa.


ForeAmmatista löydät ajantasaista tietoa työmarkkinoista, ammateista ja tutkintojen työllistävyydestä sekä työkalut osaamisesi ja työkykysi kokonaisvaltaiseen tarkasteluun. ForeAmmatti auttaakin sinua tekemään juuri sinulle sopivimmat uravalinnat!


Kerro TE-palvelun tai kuntakokeilun asiantuntijallesi, että haluat ottaa palvelun käyttöön. Voit esimerkiksi laittaa viestiä Oma asioinnin kautta.

Työ- ja koulutuskokeilut

Ammatinvalinnanohjauksen apuna voidaan käyttää työ- tai koulutuskokeilua. Työkokeilussa etsitään sopivaa työ- tai koulutusvaihtoehtoa tutustumalla tietyn alan työhön sovittu aika. Koulutuskokeilussa tutustutaan sovittu aika tietyn alan koulutukseen valitussa oppilaitoksessa.

Valmennukset

TE-toimistossamme on tarjolla yksilö-ja ryhmämuotoisia valmennuksia, joissa käsitellään ammatinvalintaan ja urasuunnitteluun ja työnhakuun liittyviä asioita. Valmennukset on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille.

Valmennukset ovat osallistujille maksuttomia. Valmennuksista saat tukea myös työnhakuun esimerkiksi silloin, kun olet juuri valmistunut oppilaitoksesta tai tarvitset muutoin tukea työnhakuun.

Koulutusneuvonta

Koulutusneuvonta auttaa sinua, kun jo tiedät, mitä haluat opiskella, mutta haluat vielä lisätietoja. Lisätietoja voivat olla esimerkiksi koulutusala, koulutukseen hakeutuminen tai opintojen rahoitus. Soita TE-palvelujen valtakunnalliseen koulutusneuvontaan puhelinnumeroon 0295 020 702.

Koulutusneuvonta tarjoaa asiakkailleen tietoa ja neuvontaa ja auttaa sinua rakentamaan omaa koulutuspolkuasi.

Koulutusneuvontaa saat myös toimistomme kaikista toimipaikoista. Lisätietoja saat toimistomme virkailijoilta.

Uppdaterad: 22.02.2024