Ratkaisuehdotuksia työnantajalle rekrytointiin ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen

Onko sinulla vaikeuksia löytää uusia työntekijöitä, tai onko tavoitteenasi nostaa nykyisen henkilöstösi osaaminen uudelle tasolle? Yrityslähtöiset koulutukset tarjoavat mahdollisuuksia uuden henkilöstön rekrytointiin tai nykyisen henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Ennen kun hankit koulutusta, sinun kannattaakin selvittää, onko yrityksellesi mahdollista saada koulutukseen rahoitusta ELY-keskuksesta.

Yrityslähtöiset koulutukset

RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos et löydä työnantajana suoraan ammattitaitoisia työntekijöitä. Koulutus antaa opiskelijoille työtehtävässä vaadittua ammatillista osaamista, ja se räätälöidään työnantajan tarpeen mukaan. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen. Koulutus voidaan suunnitella myös yhteistyössä useamman työnantajan kanssa. Työnantaja ja työ- ja elinkeinohallinto rahoittavat koulutuksen yhdessä. Työnantajan maksuosuus on 30 % koulutuksen kokonaishinnasta.

TäsmäKoulutus on nykyiselle henkilöstölle suunnattua räätälöityä koulutusta, kun yrityksen toiminnassa tapahtuu muutoksia. Koulutus päivittää yrittäjän tai työntekijöiden osaamisen uusien vaatimusten tasalle. Sen tavoitteena on myös estää lomautuksia tai irtisanomisia. Työnantajan maksuosuus on 30–50 % koulutuksen kokonaishinnasta riippuen yrityksen koosta ja liikevaihdosta tai taseesta.

Rekry- ja TäsmäKoulutuksen keston on oltava vähintään 10 päivää. RekryKoulutuksen kesto on tavallisimmillaan 3–6 kuukautta, kun taas TäsmäKoulutus on kestoltaan lyhyempi, noin 10–20 päivää.  

Jos mielenkiintosi herää, voit olla meihin yhteyksissä sähköpostitse palvelukoordinaatiotiimi.pohjois-karjala@te-toimisto.fi. Annamme mielellämme lisätietoja ja kerromme tarkemmin, miten prosessi etenee tai onko tarvitsemaasi koulutukseen mahdollista saada rahoitusta Pohjois-Karjalan ELY-keskuksesta. Jokainen työnantajan koulutusesitys käydään läpi tapauskohtaisesti.

Sopimuskouluttajat Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan TE-toimistolla on kattava tarjonta sopimuskouluttajista, joiden koulutustarjontaan pääset tutustumaan tällä sivustolla. Sopimuskouluttajat on kilpailutettu keskeisimmille toimialoille, joilla on kysyntää osaavista työntekijöistä Pohjois-Karjalan alueella. Työnantajana sinulla on mahdollisuus valita, kenen kouluttajan kanssa haluat tehdä yhteistyötä, ja valita opiskelijat koulutukseen yhteistyössä TE-toimiston kanssa.

Koulutusten opiskelijatyöpäivähinnat ja sopimuskouluttajien koulutustuotteet ovat esiteltynä toimialoittain. Jos tarvitsemaasi koulutusta ei löydy alla olevasta listasta, olethan meihin yhteydessä, niin pohditaan yhdessä tilanteeseesi sopivaa koulutusratkaisua.

Alla on lueteltu kaikki kilpailutetut sopimuskouluttajamme. Osa kouluttajista on tuottanut koulutuksistaan myös esitteitä, ja kaikki koulutustuotteet ovat räätälöitävissä juuri sinun yrityksesi tarpeisiin! Voit ottaa yhteyttä suoraan kouluttajiin tai ensin TE-toimistoon: palvelukoordinaatiotiimi.pohjois-karjala@te-toimisto.fi.

Teknologiateollisuuden ala

Maarakennus- ja infra-ala

Kaupan ja hallinnon ala

ICT-ala

Kuljetusala

Monialaosaaminen

Metsä- ja puunjalostusala

Palveluala