Uravalmennukset Pohjois-Karjalassa (nro 708798)

Uravalmennukset eri elämäntilanteisiin

Uravalmennuksessa saat tietoa, ohjausta ja tukea ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojesi selkeyttämiseen, koulutukseen hakeutumiseen ja työelämävalmiuksien kehittämiseen. Valmennus auttaa sinua löytämään vahvuutesi ja uuden suunnan urallasi.

Arffmanin toteuttamissa valmennuksissa rakennamme yhdessä kanssasi henkilökohtaista polkuasi kohti työtä tai koulutusta. Valmentajilta saat tukea omien työllistymis- ja uravaihtoehtojen suunnitteluun ja rakentamiseen.

Otamme valmennusta suunnitellessa huomioon elämäntilanteesi. Palvelu on tarkoitettu kaikille pohjoiskarjalaisille urapolullaan tukea tarvitseville työnhakijoille.

Pohjois-Karjalan alueella tarjoamme neljää erilaista valmennuspolkua, joista voit valita itsellesi sopivimman:

 • Minun urapolkuni
 • Urapolku sosiaali- ja terveysalalle
 • Tuetusti työuralle
 • Kokemuksesta voimaa

Aloitamme kaikki polut yhteisellä aloitus- ja orientaatiojaksolla, jonka jälkeen lähdet etenemään yhdessä valmentajasi kanssa valitsemallasi polulla. Saat tarvittaessa myös tukea valmentajiltamme sinulle sopivan vaihtoehdon valintaan.

Minun urapolkuni

Minun urapolkuni -valmennuksessa saat tukea omien työllistymis- ja uravaihtoehtojen suunnitteluun ja rakentamiseen. Palvelu on tarkoitettu kaikenikäisille urapolullaan tukea tarvitseville. Voit olla yhtä hyvin vastavalmistunut, pohtimassa ammatin vaihtoa, hiljattain työstäsi irtisanottu tai lomautettu. Tai harkitsetko yrittäjyyttä tai kevytyrittäjyyttä? Valmennuksen sisältö suunnitellaan yksilöllisesti tarpeidesi mukaan.

Urapolku sosiaali- ja terveysalalle

Urapolku sosiaali- ja terveysalalle -valmennuksessa rakennat valmentajan tuella oman reittisi sote-alan työtehtäviin. Jos olet vasta alasta kiinnostunut, voit esimerkiksi tutustua alan eri työtehtäviin ja mahdollisuuksiin, tarkentaa tavoitteitasi ja tähdätä opintohakuun. Alalla jo työskennelleenä voit mm. kartoittaa osaamistasi työnäytössä, saada tukea urasuunnitteluun ja työnhakuun sekä rohkaistua tarttumaan alan mahdollisuuksiin.

Tuetusti työuralle

Tuetusti työuralle -valmennuksessa saat tukea omien työllistymis- ja uravaihtoehtojesi suunnitteluun ja rakentamiseen. Valmennuksen aikana etsimme yhdessä ratkaisuja, kuinka voisit työllistyä sinulle sopiviin työtehtäviin sinulle sopivalla tavalla. Etsimme reitin osaamisen kehittämiseen tai muuhun sinun tilanteeseesi sopivaan palveluun. Tuettu uravalmennus on yhteistä tekemistä kohti sinun tavoitteitasi.

Kokemuksesta voimaa

Yli 55-vuotiaille tarkoitetussa Kokemuksesta voimaa -valmennuksessa saat tukea omien työllistymis- ja uravaihtoehtojesi suunnitteluun ja rakentamiseen. Valmennuksen aikana saat tukea omien vahvuuksiesi löytämiseen ja uusia ideoita oman osaamisesi kehittämiseen, ja parannat digitaitojasi ja -valmiuksiasi. Valmentajan tuella etsit reittejä työelämään ja työllistymiseen.

Valmennusten toteutus ja kesto

Valmennusta toteutetaan 1–5 päivänä viikossa, ja se kestää enintään 30 päivää kolmen kuukauden aikana.

Valmennus toteutetaan lähityöskentelynä, etätyöskentelynä sekä verkkovalmennuksena. Osa valmennuksista on myös kokonaan verkkototeutuksina ilman lähitapaamisia. Tarvittaessa saat käyttöösi tietokoneen ja verkkoyhteyden.

Voit valmennuksen aikana käydä myös tutustumassa haluamaasi työpaikkaan ja näyttämässä osaamistasi työnantajalle työnäyttöjaksolla, josta saat arvioinnin sekä osaamistodistuksen.

Työttömyysetuus valmennusten aikana

Valmennuspäivien ajalta voit hakea kulukorvausta 9 €/päivä.

Voit myös selvittää työttömyysturvan maksajan kanssa (Kela tai työttömyyskassa), oletko valmennuksen aikana oikeutettu korotettuun päivärahaan. Sitä maksetaan enintään 200 päivältä. 

Seuraavien valmennusten alkamisajat

 • Verkkototeutus 7.11.2022
 • Juuka 14.11.2022
 • Joensuu 21.11.2022
 • Verkkototeutus 28.11.2022
 • Joensuu 12.12.2022

Voit myös jättää ilmoittautumislomakkeen kautta oman toivomuksesi paikkakunnasta, niin pyrimme toteuttamaan sen tulevaisuudessa.

Ilmoittautuminen

Kaikkiin tällä sivulla esiteltyihin valmennuksiin ilmoittaudutaan samalla verkkolomakkeella. Voit myös lähettää TE-toimistolle viestin Oma asiointi -palvelussa, niin virkailija ottaa sinuun yhteyttä. Valmennuksiin voit ilmoittautua milloin tahansa.

Kun olet ilmoittautunut, valmentaja ottaa sinuun henkilökohtaisesti yhteyttä ja sopii valmennuksen aloitusajasta ja -paikasta kanssasi. Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova.

Lisätietoja

 • Lea Mustonen, 044 733 1204, lea.mustonen@edu.arffman.fi
 • Maarit Sotikov, 044 776 6341, maarit.sotikov@edu.arffman.fi
 • Roosa Piipponen, 044 784 5899, roosa.piipponen@edu.arffman.fi

Uppdaterad: 21.11.2022