Aktuellt

null Tilaisuus kansainväliseen työnhakuun kiinnosti liki 1000 kävijää Porissa!

European Job Day Finland 2016, Suomen suurin kansainvälinen rekrytointi – ja työelämätapahtuma, järjestettiin ensimmäistä kertaa Porin Yliopistokeskuksessa keskiviikkona 10.2.2016 sekä ensimmäistä kertaa Suomessa myös online-messuna. 

Porin tapahtumassa kohtasivat työnantajat, opiskelijat ja työnhakijat. Kansainvälisen työnvälityksen EURES-asiantuntijoita oli saapunut parikymmentä Poriin Virosta, Ruotsista, Norjasta, Latviasta, Saksasta, Irlannista, Italiasta, Slovakiasta, Espanjasta sekä muualta Suomesta. Tilaisuus tarjosi työnhakijoille loistavan mahdollisuuden tavata useiden eri alojen työnantajia Suomesta ja Euroopasta. Tapahtumassa oli näytteilleasettajia kaikkiaan yli 30, joista osa oli saapunut ulkomailta.

EURESin EJD-messuihin keskittyneen internetsivuston www.europeanjobdays.eu kautta tapahtumaan osallistui lisäksi yli 800 työnhakijaa eri maista, 15 EU/ETA-maata EURES-neuvojineen ja lähes kolmekymmentä työnantajaa. Avoimia työpaikkoja messuilla paikan päällä sekä verkossa oli tarjolla satoja.

Tapahtumassa oli tarjolla seminaariohjelmaa sekä suomeksi että englanniksi. Seminaarin pääpuhujana toimineen Arman Alizadin omat kokemukset unelmien toteuttamisesta kokosivat ison auditorion täyteen innokkaita kuulijoita. Seminaari sisälsi myös kansainvälisen liikkuvuuden asiantuntijoiden monipuolisia tietoiskuja, mukana mm. Opetushallituksen Europassi-asiantuntija sekä CIMOn, Nordjobbin ja Satakunnan TE-toimiston edustajat. Kansainvälisille opiskelijoille ja työnhakijoille suunnattua englanninkielistä ohjelmaa oli mahdollista seurata myös suorana lähetyksenä internetissä. Aiheina mm. työnhaku, yrittäjyys ja työskentely Suomessa sekä Euroopan komission myöntämä EkaEURES-tuki työn perässä toiseen maahan muuttavalle 18-35-vuotiaalle.

Tapahtuman järjestämisestä vastasivat Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto/EURES Team ja Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hanke (ESR)/Pohjois-Karjalan ELY-keskus.