Työllistymistä edistävä monialainen palvelu (TYP)

Monialaista palvelua tarjotaan Satakunnan työ- ja elinkeinotoimiston jokaisessa toimipaikassa. Satakunnassa toimii kaksi työllistymistä edistävää monialaista palvelu -verkostoa: Satakunnan TYP ja Rauman seudun TYP, jotka toimivat seudullisesti yhteistyössä alueen kuntien ja Kelan kanssa.

Satakunnan työllistymistä edistävä monialainen palvelu palvelee Porin seudulla Porin, Ulvilan,  Merikarvian ja Pomarkun asukkaita Satakunnan TE-toimistossa Porissa (Teljänkatu 5, 2. kerros) tai sovittaessa kuntien eri toimipisteissä. 

Kaikilla alueilla ei TYP-toiminnalla ole erillisiä toimitiloja, vaan palvelua tarjotaan TE-toimistossa seuraavasti: Kankaanpään, Karvian, Honkajoen, Jämijärven ja Siikaisten asukkaita palvellaan Satakunnan TE-toimistossa Kankaanpäässä (Keskuskatu 42) tai sovittaessa kuntien eri toimipisteissä.

Euran, Harjavallan,  Huittisten, Kokemäen, Nakkilan ja Säkylän asukkaita palvellaan Satakunnan TE-toimistossa Harjavallassa (Harjavallankatu 6) tai sovittaessa kuntien eri toimipisteissä.

Rauman seudun työllistymistä edistävä monialainen palvelu palvelee Rauman ja Eurajoen kunnan asukkaita Raumalla osoitteessa Valtakatu 6 tai sovittaessa Eurajoen kunnan sosiaalitoimessa. 

Kenelle palvelut on tarkoitettu?

Palvelumme on tarkoitettu työttömille työnhakijoille, joiden työttömyys on pitkittynyt tai on vaarassa pitkittyä, ja jotka tarvitsevat henkilökohtaista ja moniammatillista tukea matkalla työelämään, koulutukseen tai muuhun pysyvään ratkaisuun.

Mitä palveluita asiakkaalle tarjotaan?

TYP:llä on laaja työllistymistä edistävä yhteistyöverkosto, joilta tarvittaessa hankitaan asiakkaille sopivia palveluja.

Asiakkaalle tarjoamme:

  • tukea ja ohjausta henkilökohtaisiin työelämäratkaisuihin
  • työllistymistä tukevia yksilö- ja ryhmäpalveluja
  • terveydenhoitajan palvelut

Työnantajana saat:

  • henkilökohtaista palvelua tuettuun työllistämiseen liittyvissä asioissa
  • tietoa palkkatuesta, työkokeilusta ja koulutuksista

Tavoitteenamme on edistää asiakkaidemme työllistymistä, koulutuksen aloittamista, kuntoutumista sekä aktiivista elämänotetta. Asiakkaan kanssa laaditaan suunnitelma palveluista, joilla tavoitteeseen voidaan päästä. Työntekijöiden tehtävä on ohjata ja tukea palveluiden ja tavoitteiden toteutumisessa.

Asiakkaalta puolestaan odotetaan halua ja sitoutumista yhdessä laadittuihin suunnitelmiin.

Asiakkaaksi ohjautumista voit kysyä TE-toimistosta tai kuntasi sosiaali- ja terveysviranomaisilta. Ensimmäisellä käynnillä kerromme sinulle tarkemmin palveluistamme.

Uppdaterad: 18.08.2023