Ajankohtaiset

<< Takaisin

Uutisia

null Kainuussa alle 3 000 työtöntä työnhakijaa huhtikuussa

Kainuussa oli huhtikuun lopussa 2 961 työtöntä työnhakijaa, mikä on 560 henkeä vähemmän (-16 %) kuin vuotta aiemmin. Myös koronakriisiä edeltävään vuoden 2019 huhtikuun loppuun verrattuna työttömyys väheni 445 hengellä (-13 %). Prosentuaalisesti tarkasteltuna pienentyminen vuoden 2019 huhtikuusta oli selkeästi suurinta koko maassa. Koko maassa työttömyys pieneni vuoden takaisesta 25 % ja kasvoi kolmen vuoden takaisesta 4 %.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta, eli työttömyysaste, oli Kainuussa kuun lopussa 9,6 %, mikä on 1,8 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin ja prosenttiyksikön vähemmän kuin kolme vuotta sitten. Kainuun työttömyysaste oli ELY-keskusalueista kymmenenneksi matalin, koko maassa se oli 9,1 %.

Pitkäaikaistyöttömyys lisääntyi pitkän pienentymisen jälkeen koronakriisin ensimmäisen vuoden ajan, mutta on jälleen vähentynyt viime vuoden huhtikuusta lähtien. Huhtikuun lopussa pitkäaikaistyöttömiä oli vain kaksi henkilöä enemmän kuin vuoden 2019 huhtikuussa, yhteensä 714. Vuoden takaisesta pitkäaikaistyöttömyys laski 16 % (-139).


Monilla aloilla pulaa tekijöistä

Huhtikuun aikana TE-palveluihin ilmoitettiin uusia avoimia työpaikkoja 1 124, mikä on 11 % vähemmän (-145) kuin vuosi sitten. Monilla aloilla on ollut pitkään työvoimapulaa ja kuun lopussa useissa ammateissa oli vähemmän työttömiä työnhakijoita kuin avoimia paikkoja. Vaikeinta oli löytää terveydenhuollon erityisasiantuntijoita – eli esimerkiksi lääkäreitä, hammaslääkäreitä ja eläinlääkäreitä –, opettajia, hoivapalvelun ja terveydenhuollon työntekijöitä, terveydenhuollon asiantuntijoita – eli esimerkiksi sairaanhoitajia -, siivoojia sekä asiakaspalvelutyöntekijöitä.

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoihin.

Seuraava työllisyyskatsaus julkaistaan 21. kesäkuuta 2022.
 

Yhteyshenkilöt

Kainuun ELY-keskus
Yritys- ja työvoimapalvelut
työvoima-asiantuntija Atte Laitinen
0295 023 886
atte.laitinen@ely-keskus.fi

Kainuun TE-toimisto
johtaja Pauli Piilma
0295 023 106
pauli.piilma@te-toimisto.fi