Ajankohtaiset

<< Takaisin

Uutisia

null Työvoiman kysyntä Kainuussa ennätyksellisen vilkasta

TE-toimistoon ilmoitettiin toukokuun aikana uusia avoimia työpaikkoja 1 326, mikä on enemmän kuin kertaakaan Työnvälitystilaston ensimmäisen tiedon eli vuoden 2006 jälkeen. Edeltävä ennätys on rikottu alkuvuonna neljänä kuukautena viidestä. Vuoden takaisesta uusien avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi peräti 113 prosenttia (+703).

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin eniten rakennus-­, korjaus- ja valmistustyöntekijöille (476) sekä palvelu-­ ja myyntityöntekijöille (220).

Monilla aloilla onkin ollut pitkään työvoimapula ja useisiin tehtäviin on vähemmän tai vain hieman enemmän työttömiä työnhakijoita kuin avoimia paikkoja. Vaikeinta oli löytää terveydenhuollon erityisasiantuntijoita – eli esimerkiksi lääkäreitä, hammaslääkäreitä ja eläinlääkäreitä –, suojelu- ja vartiointityöntekijöitä, teollisuuden ja rakentamisen avustavia työntekijöitä sekä teollisuustuotteiden kokoonpanijoita.

Kainuussa oli toukokuun lopussa 3 212 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 492 henkeä vähemmän (-32 prosenttia) kuin vuotta aiemmin koronakriisin alkuvaiheessa. Kainuun työttömyys on muuta maata lähempänä poikkeusaikaa edeltävää tasoa. Vuoden 2019 toukokuun loppuun verrattuna työttömiä oli 141 enemmän (+5 prosenttia). Koko maassa työttömyys pieneni vuoden takaisesta 30 prosenttia ja kasvoi kahden vuoden takaisesta 33 prosenttia.   

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Kainuussa kuun lopussa 10,4 prosenttia eli 4,5 prosenttiyksikköä edellisvuotta vähemmän. Osuus oli Kainuuta pienempi viidellä ELY-alueella ja koko maassa se oli 11,4 prosenttia. Vähennystä vuoden takaisesta oli 5,1 prosenttiyksikköä.

Pitkäaikaistyöttömyys on ollut pitkän pienentymisen jälkeen korona-aikana kasvussa, ja pitkäaikaistyöttömiä oli kuun lopussa 844. Tämä on 31 prosenttia vuoden takaista enemmän (+200).

Tiedot perustuvat työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilastoihin.

Seuraava työnvälitystilasto julkaistaan 27. heinäkuuta.

Lisätietoja

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Yritys- ja työvoimapalvelut -yksikkö
Atte Laitinen, 029 502 3886
etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto
Tiina Veijola, 0295 039 116
Sposti: etunimi.sukunimi(at)te-toimisto.fi

 

 

Päivitetty: 27.10.2022