null Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyvät 1.3.2021. Satakunnassa Porin, Ulvilan ja Kokemäen kokeilu.

Työllisyyden kuntakokeilut toteutetaan 1.3.2021-30.6.2023. Satakunnassa käynnistyy Porin seudun kuntakokeilu, jossa ovat mukana Pori, Ulvila ja Kokemäki. Kokeiluun ohjataan maaliskuun alkuun mennessä noin 5 000 TE-toimiston henkilöasiakasta.

Kuntakokeiluihin ohjataan kokeilualueilla ne työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi kuntakokeiluun kuuluvat ne alle 30-vuotiaat, maahanmuuttajat ja vieraskieliset työnhakijat, jotka ovat työttöminä tai työvoimapalveluissa kokeilukuntien työ- ja elinkeinotoimistoissa.

Porin seudun kuntakokeilun asiakkaat asioivat kotikaupunkinsa (Pori, Ulvila tai Kokemäki) työllisyyspalveluiden toimipaikoissa lukuun ottamatta maahanmuuttajien kotoutumispalveluita, jotka keskitetään Poriin. Työnhakijan oikeudet ja velvollisuudet pysyvät ennallaan ja sähköiset palvelut ja puhelinpalvelut ovat käytettävissä kuten ennenkin. Myös aiemminkin käytettävissä olleet julkisen työvoimapalvelulain mukaiset palvelut ovat edelleen asiakkaiden käytössä ja tämän lisäksi kunnat ja kaupungit tarjoavat omia lisäpalveluitaan asiakkailleen.

Työllisyyden kuntakokeilujen tavoitteena on saada tietoa siitä, parantaako kuntapohjainen palvelujen järjestäminen työllisyyden edistämisen vaikuttavuutta ja työllisyysastetta. Tavoitteiden toteutumista seurataan kokeilun aikana alueilla ja valtakunnallisesti. Kokeilun vaikutuksia arvioidaan kokeilun jälkeen valtioneuvoston tutkimus- ja selvityshankkeena. 

Asiakkaille tiedotetaan siirrosta TE-toimiston verkkopalvelujen asiakkaan Oma asioinnissa ja henkilökohtaisella kirjeellä.

Lue aiheesta valtakunnalliselta te-palvelut.fi-sivustolta.

Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyvät 1.3.2021 (te-palvelut.fi)

Porin seudun työllisyyden kuntakokeilun nettisivut (pori.fi)

Kuntakokeilusta ajankohtaista tietoa saatavilla myös Satakunnan TYPin facebook-sivuilta. Sivun nimi muuttunee lähipäivinä vastaamaan täsmällisemmin sivuilla julkaistavaa sisältöä. Kannattaa ottaa seurantaan jo nyt!

Satakunnan TYPin facebook-sivut (facebook.com)

Työllisyyden kuntakokeilut.

 

Päivitetty: 06.07.2023