Ammatinvalinta- ja uraohjaus

Ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelussa voit pohtia ja selkiyttää omaa tilannettasi sekä ammatillisia ja koulutuksellisia tavoitteitasi. Voit keskustella luottamuksellisesti koulutus- ja uratoiveistasi, löytää kiinnostuksiasi ja ammatillisia vaihtoehtojasi, selvitellä mahdollisia ratkaisujasi, kasvattaa valinta- ja päätöksentekotaitojasi sekä saada tukea suunnitelmillesi.

Ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelu on tarkoitettu henkilöille, jotka pohtivat ammatin tai koulutuksen valintaa, ammatin tai työpaikan vaihtoa, koulutuksessa tai työssä pärjäämistä, osaamisen kehittämistä tai työuralla etenemistä. Voit hakeutua palveluun, jos mietit esimerkiksi seuraavia kysymyksiä: Mille alalle suuntaudun? Miten valitsen, jos mikään ei kiinnosta tai kaikki kiinnostaa? Miten terveydentilani pitäisi ottaa huomioon? Mitä osaan ja mitä pitäisi kehittää? Millaisia tavoitteita minun kannattaa asettaa tässä elämänvaiheessa? Miten voin edetä urallani? Voinko vaihtaa alaa? Mitä olen valmis tekemään saavuttaakseni tavoitteeni? Miten toteutan suunnitelmani?

Ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelussa pääset keskustelemaan koulutus- ja työelämään perehtyneen psykologin kanssa tilanteestasi ja vaihtoehdoistasi. Ohjauskeskustelu on kestoltaan noin tunnin pituinen ja voit tarvittaessa keskustella saman psykologin kanssa useamman kerran. Ohjauskeskusteluissa käsitellään muun muassa kokemuksiasi koulutuksesta ja työstä, kiinnostuksiasi, vahvuuksiasi ja soveltuvuuttasi, elämäntilannettasi ja terveydentilaasi, mahdollisia työllistymisen esteitäsi ja työelämään liittyviä odotuksiasi. Tavoitteiden ja suunnitelmien selvittelyssä voidaan tarvittaessa käyttää suostumuksellasi myös psykologisia arviointimenetelmiä ja TE-toimiston palveluja kuten työkokeilua. Ohjausprosessin tavoitteena on auttaa sinua löytämään toteuttamiskelpoinen koulutukseen tai työhön liittyvä ratkaisu tai tarvittaessa muu tilanteeseesi soveltuva ratkaisu tai palvelu.

Ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelua on maksuttomasti tarjolla kaikenikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville henkilöille (esimerkiksi työssä tai koulutuksessa oleville) - sinun ei tarvitse olla TE-palveluiden asiakkaana ottaessasi yhteyttä ajan varaamiseksi. Ohjauskeskusteluja järjestetään toimistolla henkilökohtaisina tapaamisina sekä Teams-yhteydellä ja puhelimitse.

Voit lähettää ajanvarauspyynnön Satakunnan TE-toimiston ammatinvalinta- ja uraohjauspalveluun sähköpostilla uraohjaus.satakunta@te-toimisto.fi

Kerro viestissäsi yhteystietosi ja mihin toimipaikkaan (Pori, Rauma, Harjavalta tai Kankaanpää) haluat varata ajan. Halutessasi voit kertoa myös millaisessa tilanteessa tai millaisiin kysymyksiin kaipaat apua ja miten haluat asioida. Saat vastausviestin muutaman arkipäivän kuluessa.

Teams-yhteyttä varten tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on nettiyhteys, mikrofoni, kaiuttimet tai kuulokkeet sekä videokamera. Videoyhteyden käytöstä tai puheluista ei tule lisäkustannuksia.

Päivitetty: 26.01.2024