Ajankohtaiset

<< Takaisin

null Pohjois-Savon TE-toimisto palvelee nuoria eri tilanteissa

Etkö saanut opiskelu- tai työpaikkaa? Tutustu Pohjois-Savon TE-toimiston palvelutarjontaan ja löydä itsellesi sopivin vaihtoehto. Aloita tutustumalla nuorille suunnattuihin palveluihin sekä Pohjois-Savon TE-toimiston sivuihin.

Ajankohtaista tietoa ja muuta sisältöä löydät myös some-tileiltämme. Seuraa meitä Instagramissa, Facebookissa, Twitterissä ja LinkedInissä.

MessiLive.fi -lähetyksiä järjestetään esimerkiksi Ovi Opintoihin -työvoimakoulutuksesta ti 18.8. klo 11.00 ja Vauhdilla työhön -valmennuksesta ti 18.8. klo 9.00. Lähetyksiä pääset seuraamaan verkossa osoitteessa MessiLive.fi, MessiLive.fi -Facebook-sivulta sekä MessiLive -YouTube-kanavalta. Voit lähettää kysymyksiä lähetyksen chatissa.

Työkokeilu

Työkokeilua voi hyödyntää sopivan työ- ja koulutusvaihtoehdon löytymiseksi. Tavoitteena on selvittää, kiinnostaako suunnittelemasi ala tai ammatti. Työnantajalle ei tule työkokeilusta kustannuksia, sillä saat työmarkkinatukea Kelasta ja vakuutukset TE-toimistosta. Työkokeilupaikan voi ja kannattaa hankkia itse. Kysy tarvittaessa vinkkejä paikan etsimiseen TE-toimistosta.

Uravalmennus ja Työnhakuvalmennus

Uravalmennuksen aikana teet yksilöllisen jatkosuunnitelman, jota alat valmennuksen jälkeen toteuttaa. Saat ryhmästä ideoita ja jaat kokemuksesi sekä osaamisesi muille ryhmän jäsenille. Pohjois-Savossa syksyllä alkavien Uravalmennusten aikataulut löydät Pohjois-Savon TE-toimiston tapahtumakalenterista. Osallistumisesta sovitaan aina Oma asiantuntijasi kanssa.

Työnhakuvalmennuksessa päivität cv:si ja työhakemuksesi ajan tasalle sekä saat vinkkejä piilotyöpaikkojen hakemiseen. Valmennuksia toteutetaan sekä etänä verkossa, että pienryhmissä. Valmennuksen aikana voit saada työmarkkinatukea ja kulukorvausta Kelasta tai työttömyyskassasta.

Ulkomaille töihin

Tietoa ulkomailla työskentelystä löydät TE-palvelujen valtakunnallisilta verkkosivuilta.

Ammatinvalinnanohjaus

Ammatinvalinta- ja uraohjauksessa pääset tarkastelemaan toiveitasi, mielikuviasi, ajatuksiasi ja toimintatapojasi yhdessä psykologin kanssa. Voit pohtia ammatillista polkuasi, siihen liittyviä haasteita ja vahvuuksia sekä tarkastella suunnittelun esteitä.

Työllistymissuunnitelma

Tarvittavista palveluista sovitaan työllistymissuunnitelmassa, jota tarkistetaan tarpeen mukaan ja jonka toteutumisesta tulee ilmoittaa Oma asiointi -palvelussa. Sovi siis palveluista Oma asiantuntijasi kanssa.

Oma asiointi -palvelu 24/7

Muista ilmoittaa Oma asiointi -palvelussa, jos työllistyt tai aloitat opiskelun, lähdet armeijaan tai työnhaussasi tapahtuu jokin muu muutos. Voit myös varata ajan Oma asiantuntijallesi, jos haluat keskustella suunnitelmistasi kasvotusten. Alle 25-vuotiaiden ammattikouluttamattomien nuorten oikeutta työttömyysturvaan tarkastellaan 1.9. tehtävällä selvityspyynnöllä, jossa selvitetään koulutukseen hakeutuminen keväällä / kesällä 2020. Lisätietoja työttömyysturvasta löydät TE-toimiston sivuilta.

Lisätietoa saat TE-toimiston Oma asiantuntijaltasi.