null Yrittäjien oikeutta työttömyysturvaan koronaepidemian vuoksi on jatkettu 31.12.2020 asti

Presidentti hyväksyi 26.6.2020 esityksen yrittäjien työttömyysturvaoikeuden väliaikaisen järjestämisen pidentämisestä 31.12.2020 asti. Laki astui voimaan 1.7.2020.

Yrittäjät voivat saada väliaikaisesti työmarkkinatukea koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Ratkaisu koskee kaikkia yrittäjiä riippumatta yritystoiminnan muodosta. Työmarkkinatuen ehtona on yrittäjän päätoimisen työskentelyn päättyminen tai yritystoiminnasta saatava tulo on vähemmän kuin 1 089,67 €/kk.

Työmarkkinatuen maksaminen edellyttää, että henkilö ilmoittautuu työnhakijaksi TE-toimistoon ja hänen oikeudestaan työmarkkinatukeen annetaan työvoimapoliittinen lausunto Kelalle.

Nopein ja vaivattomin tapa ilmoittautua työnhakijaksi on käyttää siihen TE-palvelujen henkilöasiakkaan Oma asiointi -verkkopalvelua.

Jos asiakkuutesi on voimassa Satakunnan TE-toimistossa - olemme sinuun yhteydessä puhelimitse. Soitamme 0295-alkuisesta numerosta.  Mikäli olet asioinut Satakunnan TE-toimiston kanssa lähiaikoina ja tilannetietosi ovat ajantasaiset, voimme antaa työvoimapoliittisen lausunnon myös ilman yhteydenottoa. Tällaisessa tilanteessa lähetämme lausunnot ja toimintaohjeet yrittäjälle postitse.

Oman työnhakutilanteen ja työnhaun voimassaolon voi tarkistaa henkilöasiakkaan Oma asiointi -palvelusta.

Lisätietoa yrittäjän työttömyysturvasta

TE-palvelut koronatilanteessa

Kysymyksiä ja vastauksia koronasta ja yrittäjien työmarkkinatuesta(tem.fi)

Oma asiointi -verkkopalvelu

 

Päivitetty: 27.03.2021