Työnhaku- ja uravalmennus

Valmennukset on tarkoitettu sekä Keski-Suomen TE-toimiston asiakkaille että Keski-Suomen alueen kuntakokeilujen asiakkaille.

Työnhakuvalmennus

Tarvitseko buustia työnhakuun? Haluatko tietoa uusimmista työnhakumenetelmistä ja -kanavista? Tule työnhakuvalmennukseen kehittämään työnhakutaitojasi ja kuulemaan tuoretta tietoa työmarkkinoista. Valmennuksen jälkeen sinulla on valmiudet omatoimiseen työnhakuun.

Työnhakuvalmennus verkossa

Verkkotyönhakuvalmennus on helppo tapa ottaa vauhtia työnhakuun. Valmennus alkaa yhteisellä valmennustilaisuudella verkossa (kesto 2 tuntia). Tämän jälkeen etenet päivittäin joustavasti oman aikataulusi mukaan. Lisäksi saat tarvittaessa henkilökohtaista ohjausta valmentajalta. Valmennuksen kesto on 10 päivää.

Kiinnostuitko verkkotyönhakuvalmennuksesta? Katso alkavat valmennukset tapahtumakalenterista ja hae mukaan ilmoittamalla yhteystietosi sekä toivomasi valmennuksen koulutusnumero hyvissä ajoin (viimeistään kaksi viikkoa ennen valmennuksen alkua) hakulomakkeella. Hakulomakkeen ja koulutusnumeron löydät tapahtumakalenterista.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön asiaan liittyen Oma asiointi -palvelussa.

Palvelua toteuttaa Anakom. Tarvittaessa voi kysyä lisää valmennuksen sisällöstä palveluntuottajalta, p. 050 505 7600 tai keski-suomi@anakom.com

Haku päälle -valmennus

Haku päälle -valmennus on rekrytointipainoitteinen työnhakuvalmennus. Työnhaun rinnalla voit osallistua työnhakua tukeviin teemaosioihin, joiden avulla kehität työnhakutaitojasi. Valmennuksen tavoitteena on nopea työllistyminen. Valmennuksen kesto on seitsemän (7) päivää ja se koostetaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Osallistut päivittäin valmennukseen klo 9–15 välillä. Tällä hetkellä valmennus järjestetään verkossa. Tutustu valmennuksiin tarkemmin alla olevien esitteiden ja videoiden avulla.

Valmennus toteutetaan toimialakohtaisesta ja valmennusryhmät muodostetaan seuraavien toimialojen mukaan:

Kiinnostuitko? Voit sopia palveluun osallistumisesta TE-palveluiden tai kuntakokeilujen asiantuntijan kanssa. Jätä yhteydenottopyyntö asiaan liittyen Oma asiointi -palvelussa.

Lisätietoa työnhakuvalmenukseen osallistuvalle

Mikäli olet sopinut osallistumisesta työnhakuvalmennukseen, mutta et voi aloittaa valmennusta sovittuna aikana, soita asiantuntijallesi ja sovi asiasta. Ilmoittamatta poisjäänti saattaa vaikuttaa työttömyysetuuden maksuun.

Uravalmennus

Kaipaatko tukea urasuunnitelmiisi? Tai etsitkö uutta suuntaa urallasi?

Uravalmennuksista saat tukea omien ammatillisten suunnitelmiesi laatimiseen ja toteuttamiseen. Saat tietoa työelämän muutoksista sekä alueellisesta työllisyystilanteesta ja yrityksistä. Saat tukea omien taitojesi ja vahvuuksiesi tunnistamiseen ja uutta näkökulmaa osaamisesi soveltuvuuteen eri aloille.

10 päivän uravalmennus

10-päiväinen uravalmennus on sinulle, joka kaipaat vahvistusta urasuunnitelmiisi. Valmentaja tukee ja ohjaa ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen löytämisessä. Saat tietoa myös sinulle sopivista koulutusvaihtoehdoista ja työllistymismahdollisuuksista. Lisäksi opit tunnistamaan ja hyödyntämään omia vahvuuksiasi. Valmennus on ryhmämuotoinen ja sisältää myös henkilökohtaista ohjausta. Ryhmässä on 8–12 osallistujaa.

Lisäksi pääset uravalmennuksessa suorittamaan kaksi eri korttia (hygieniapassi, anniskelupassi, työturvallisuuskortti, tieturvakortti, tulityökortti, EA1 ja/tai hätäensiapu).

Palvelua toteuttaa Koulutuspalvelu Saarenpää Oy. Tarvittaessa voi kysyä lisää valmennuksen sisällöstä Birgitta Saarenpäältä, birgitta@koulutuspalvelusaarenpaa.fi tai p. 040 545 1902.

25 päivän uravalmennus

Oletko vaihtamassa alaa tai mietitkö seuraavaa askelta työ- tai opiskelu-urallasi? 25-päiväisessä uravalmennuksessa saat vahvaa tukea ja ohjausta suunnitelmiisi. Valmennus on ryhmämuotoista ja toteutetaan osallistujien yksilölliset tarpeet huomioiden. Uravalmennus sisältää työhön ja/tai koulutukseen tutustumisjakson, jonka kesto on 1–5 päivää.

Valmennusryhmät muodostetaan eri kohderyhmistä. Ryhmäkoko on 8–10 osallistujaa. Tutustu 25-päivän uravalmennukseen alla olevan videon avulla.

Lisäksi pääset uravalmennuksessa suorittamaan kaksi eri korttia (hygieniapassi, anniskelupassi, työturvallisuuskortti, tieturvakortti, tulityökortti, EA1 ja/tai hätäensiapu).

Palvelua toteuttaa Anakom. Tarvittaessa voi kysyä lisää valmennuksen sisällöstä palveluntuottajalta, p. 050 505 7600 tai keski-suomi@anakom.com.

Kiinnostuitko uravalmennuksesta?

Katso alkavat uravalmennukset tapahtumakalenterista ja hae mukaan ilmoittamalla yhteystietosi sekä toivomasi valmennuksen koulutusnumero hyvissä ajoin (viimeistään kaksi viikkoa ennen valmennuksen alkua) hakulomakkeella. Hakulomakkeen ja koulutusnumeron löydät tapahtumakalenterista.

Voit jättää yhteydenottopyynnön asiaan liittyen Oma asiointi -palvelussa.

Lisätietoa uravalmennukseen osallistuvalle

Mikäli olet sopinut osallistumisesta uravalmennukseen, mutta et voi aloittaa valmennusta sovittuna aikana, soita asiantuntijallesi ja sovi asiasta. Ilmoittamatta poisjäänti saattaa vaikuttaa työttömyysetuuden maksuun.

Työhönvalmennus

Työhönvalmennus on tarkoitettu sinulle, kun työnhaun perustaidot ovat hallussa, mutta tarvitset yksilöllistä täsmäohjausta työmarkkinoille siirtymiseen ja siellä pysymiseen. Valmennus on henkilökohtaista ja sen tavoitteet määritellään palvelun alkaessa tarpeidesi mukaisesti. Valmennusta voit hyödyntää sekä työtä etsiessä että työssä ollessa, erityisesti työsuhteen alussa. Valmennusta tarjotaan kotipaikkakunnallasi eli valmentaja matkustaa asuinpaikkakunnallesi.

Valmennuksessa kuljetaan yhdessä valmentajan kanssa kohti tavoitettasi, etsitään yhdessä työtä ja vastauksia työllistymiseen liittyviin kysymyksiisi. Valmennus sisältää seuraavia aiheita:

 • alkukartoitus ja tavoite
 • realistiset työllistymisen mahdollisuudet
 • monipuoliset työllistymisen vaihtoehdot
 • osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen
 • työnhakuvalmiuksien parantaminen
 • oman osaamisen myyminen
 • oman toimialan työelämä- ja työmarkkinatietous
 • ammatillisen liikkuvuuden laajentaminen
 • työnhaun suunnitelma
 • henkilöbrändäys
 • työelämätaidot

Valmennus on yksilöllisesti räätälöity palvelu. Sovit valmennustapaamisista ja ajankohdasta yhdessä valmentajasi kanssa. Tapaamiset järjestetään kahden kesken valmentajasi kanssa henkilökohtaisesti tai verkossa.

Palvelua toteuttaa Arffman. Tarvittaessa voi kysyä lisää valmennuksen sisällöstä valmentajalta, p. 044 733 1186 tai ritva.partanen@edu.arffman.fi

Kiinnostuitko työhönvalmennuksesta?

Sovi palveluun osallistumisesta TE-palveluiden tai kuntakokeilun asiantuntijan kanssa. Voit jättää yhteydenottopyynnön asiaan liittyen Oma asiointi -palvelussa.