Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Elvera Oy kouluttaa RekryKoulutuksella uusia energiaverkonrakentajia häiriönkorjaustöihin

Monen muun yrityksen tavoin myös infra-palveluita tuottava mikkeliläinen Elvera Oy kärsii työvoimapulasta. - Emme voi jäädä odottamaan toimettomana työvoimatilanteen paranemista, vaan totesimme, että meidän on käytävä tuumasta toimeen. Siksi aloitamme energiaverkonrakentajan RekryKoulutuksen. Yhtiöstämme eläköityy lähivuosien aikana 15 verkostoalan ammattilaista vuodessa ja haemme heidän tilalleen uusia osaajia. Kaikki tämän koulutuksen hyväksyttävästi suorittaneet palkataan yritykseemme töihin, toteaa Elvera Oy:n toimitusjohtaja Arto Nieminen.

Energiaverkonrakentajan RekryKoulutus toteutetaan Elveran, Etelä-Savon ELY-keskuksen ja TE-toimiston sekä KasvuEsedun yhteistyönä


Elvera Oy tuottaa rakennus-, huolto-, ja vianhoitopalveluita eri verkkoyhtiöille. Yrityksen tärkein tehtävä on osallistua mm. sähköverkkojen huoltovarmuuden ylläpitoon niin lumikuormien kuin myrskytuultenkin aiheuttamien jakeluhäiriöiden korjaamiseksi. Häiriönkorjaustyö on työvoimavaltaista fyysisesti sekä henkisesti vaativaa työtä.

Elveralaiset tapasivat Etelä-Savon ELY-keskuksen sekä TE-Toimiston ja Etelä-Savon ammattiopiston asiatuntijoita ja yhdessä suunnittelemalla räätälöitiin vaativiin verkostorakentajan tehtäviin tähtäävä energiaverkonrakentajan RekryKoulutuksen ajalle 2.9.2019-17.1.2020.

- KasvuEsedu ostaa koulutuksen toteutuksen Etelä-Savon ammattiopistosta, jonka opettajat ovat vastuussa koulutuskokonaisuuden toteuttamisesta. Koulutus toteutetaan teoriajaksojen osalta Etelä-Savon ammattiopiston Mikkelin toimipisteessä ja käytännön työssäoppimisjaksot suoritetaan Elveran töissä eri maantieteellisillä alueilla mm. Mikkelissä, Mäntyharjulla, Lievestuoreella, Joutsassa, Haminassa ja Kotkassa. Koulutusjakso on 4,5 kuukautta ja se antaa henkilöille valmiuden tehdä töitä työryhmän jäsenenä, kertoo toimitusjohtaja Teija Pylkkänen KasvuEsedusta.

Hae energiaverkonrakentajan RekryKoulutukseen te-palvelut verkkosivuilta

- Tämä RekryKoulutus on suunnattu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alla oleville työnhakijoille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa ja joilla on jo suoritettuna B-ajokortti, tarkentaa Etelä-Savon TE-toimiston asiantuntija Päivi Tamminen. Hakuaika alkaa 3.6.2019. Koulutus on haussa te-palvelujen internetsivuilla kohdassa "haussa oleva työvoimakoulutus" linkki. Koulutuksesta voi kysyä suoraan lisätietoja ti 18.6. klo 14 alkavassa MessiLive lähetyksessä, jossa ovat paikalla yrityksen, koulutuksen ja TE-palvelujen edustajat. MessiLive lähetystä voi seurata osoitteessa https://messilive.fi/

- Koulutukseen osallistuvilta henkilöiltä toimitusjohtaja Arto Nieminen odottaa kohtuullista fyysistä kuntoa ja reipasta "erämiehen" asennetta ulkotyöhön. Joka päivä työtä tehdään kaapeliojassa tai ilmajohdon pylväissä, joten varsinaista syvällistä sähköteknistä teoreettista osaamista ei tarvita, Nieminen painottaa.

Lisätietoja:

Arto Nieminen, puh. 0400 670 525, toimitusjohtaja, Elvera Oy, https://www.elvera.fi/fi

Antti Huttunen, puh 040 542 8800 laatu- ja turvallisuuspäällikkö, Elvera Oy

Teija Pylkkänen, puh. 044 711 5448, toimitusjohtaja, KasvuEsedu Oy

Päivi Tamminen, puh. 0295 044 147, asiantuntija, koulutuspalvelut Etelä-Savon TE-toimisto


Oma
asiointi