Valmennukset

TE-toimisto voi tukea työllistymistäsi lyhytkestoisilla valmennuksilla. Valmennuksina tarjotaan työnhakuvalmennusta, uravalmennusta ja työhönvalmennusta. Valmennusten aikataulut ja esittelyt ovat verkkosivujemme tapahtumakalenterissa.

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua valmennuksen esittelytekstissä olevasta Webropol- ilmoittautumislinkistä. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön Oma asiointi-verkkopalvelussa. Jos sinulla ei ole verkkoasiointimahdollisuutta, voit soittaa henkilöasiakaspuhelinpalveluun numeroon 0295 025 500 (arkisin klo 9.00-16.15. arkipyhien aattopäivinä klo 9-15).

Työnhakuvalmennus

Työnhakuvalmennuksessa opit hakemaan työtä tavoitteellisesti ja itsenäisesti. Valmennuksessa opit

  • arvioimaan osaamistasi ja muotoilemaan sen työhakemukseksi ja CV:ksi
  • miten yritykset rekrytoivat henkilöstöä
  • käyttämään sinulle parhaiten soveltuvia työnhakukanavia

Valmennuksen jälkeen tiedät myös, mistä löydät tietoa työmarkkinoista, yrityksistä ja työpaikoista. Työnhakuvalmennus voi sisältää

  • itsenäistä tiedonhankintaa ja ohjausta tiedon lähteille
  • keskusteluja omasta osaamisesta ohjaajan kanssa
  • työhakemuksen ja ansioluettelon kirjoittamista ohjatusti

Palveluntuottajat

Aamos Group Oy

Hyvinvointi-Idea Erkkilä Oy

Valmennuskeskus Public

Työnhakuvalmennukset ovat verkkosivumme tapahtumakalenterissa.

Uravalmennus

Uravalmennuksessa saat tietoa, neuvontaa, ohjausta ja tukea ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojesi selkiyttämiseen, koulutukseen hakeutumiseen ja työelämävalmiuksien kehittämiseen. Valmennuksen aikana laadit itsellesi toteuttamiskelpoisen ura- ja työllistymissuunnitelman.

Uravalmennus on käytännönläheistä ja toiminnallista. Siihen liittyy usein oppilaitoksiin ja työhön tutustumisia. Uravalmennukseen voi sisältyä myös erilaisia lyhyitä työelämän lupa- ja korttikoulutuksia. Henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi saat tietoa ja tukea toisilta valmennukseen osallistujilta. Tarvittaessa palveluun voidaan esimerkiksi yhdistää erikseen järjestettävä työkokeilu työpaikalla.

UOMA-uravalmennus

UOMA-uravalmennus on suunnattu Etelä-Savon TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille, jotka pohtivat koulutus- ja uramahdollisuuksia. Valmennus toteutetaan ryhmä- ja yksilövalmennuksena. Yksityiskohtaiset tiedot Uoma-uravalmennuksen sisällöstä, kestosta ja ajankohdista saat TE-toimiston asiantuntijalta.

Ilmoittaudu valmennukseen TE-toimistossa. Valmennukset järjestetään Etelä-Savon alueella. Uravalmennuksen aikaisista etuuksista (työttömyys- ja kulukorvaus) saat lisätietoja TE-toimistosta.

Palveluntuottajat

Palvelu toteutetaan yhteistyössä Sami-Palvelut Oy:n ja KasvuEsedun sekä Mikkelin ja Savonlinnan Toimintakeskusten kanssa.

Verkkovalmennukset

Työnhakuvalmennuksessa opitaan työnhakutaitoja käytännönläheisten verkkomateriaalien avulla. Saat tarpeesi mukaan henkilökohtaista ohjausta omalla polullasi eteenpäin ja selkeän suunnitelman työnhakusi tueksi.

Palveluntuottajat

Verkkovalmennukset löydät täältä verkkosivultamme tapahtumakalenteristamme

Työhönvalmennus

Työhönvalmentaja on työnhaun tukihenkilö, joka neuvoo ja tukee sinua työpaikan etsimisessä ja työhön pääsemisessä.  Hänen ohjauksellaan löydät ja tuot esille osaamisesi ja vahvuutesi työmarkkinoilla. Työhönvalmennusta voit saada max 50 tuntia vuodessa.

Työhönvalmentajalta saat tukea, kun

  • etsit työpaikkaa
  • laadit työpaikkahakemuksen
  • valmistaudut haastatteluun
  • solmit työsuhteen

Jos yhteydenotto tai hakemus ei johda työpaikkaan, valmentaja analysoi kanssasi hakutilannetta.

Palveluntuottajat

Bovallius-Palvelut Oy

KasvuEsedu Oy