Laaja-alainen työ-ja toimintakyvyn toiminnallinen arviointi

Palvelulla on tarkoitus selvittää laaja-alaisesti ja tarkoituksenmukaisilla keinoilla ja menetelmillä asiakkaan työ- ja toimintakykyä ja siihen vaikuttavia seikkoja työ- ja/tai koulutusuran näkökulmasta. Nämä seikat voivat olla mm. terveydellisiä, sosiaalisia, taloudellisia, elämänhallintaan, asiakkaan tilanteeseen ja persoonaan liittyviä. Palvelun tavoitteena on saada kantaaottava ja realistinen lausunto työ- ja toimintakyvystä. Asiakkaan kanssa laaditaan suunnitelma toimista, joilla tarvittaessa voidaan vahvistaa polkua asiakkaan työ- ja toimintakykyä vastaavaan työhön tai koulutukseen.

Asiakkaan tilanne ja arvioinnin tarkoitus määrittävät, kuinka laaja-alaisesti ja millaisilla menetelmillä arviointia tehdään. Pääpaino arvioinnissa on toiminnallisuus.

Työ- ja toimintakyvyn arviointipalvelu on yksilöpalvelua ja perustuu kunkin asiakkaan yksilölliseen tarpeeseen ja tavoitteeseen. Pääsääntöisesti palvelu kestää 1- 10 päivää, mutta se voi olla yksilöllisistä tarpeista myös pidempi.

Palvelua tuotetaan 31.12.2024 asti.

Palvelu on tarkoitettu Etelä-Savon TE-toimiston ja alueen kuntakokeiluiden asiakkaille, joiden työnsaanti on vaikeutunut eri syistä.

Palveluun pääset näin

  • laita yhteydenottopyyntö Oma asiointi palvelusta
  • sovi palveluun menemisestä ja palveluntuottajasta työllistymissuunnitelmassa TE-palvelujen asiantuntijan kanssa
  • palveluntuottaja ottaa sinuun yhteyttä

Palveluntuottajat

Mikkelin toimintakeskus

Sami-Palvelut Oy

 

Päivitetty: 23.01.2024