Nuorille palveluja

Tarvitsetko todistusta työnhaun voimassaolosta? Tulosta todistus Oma asiointi-palvelun etusivulta Asioinnin tilanne osiosta "Todistus työnhaun voimassaolosta". Todistuksessa kerrotaan milloin asiakkaan työhaku on alkanut ja mikä hänen työllisyystilanne on todistuksen tulostuspäivänä.

Tämän sivun oikeassa laidassa on vinkkilinkkejä työnhakuun, opiskelualan valintaan. Käyttöösi, ole hyvä!

Palveluja nuorille Etelä-Savon kunnissa työllistymisen tueksi

Etelä-Savon kunnissa työllistymisesi tueksi on erilaisia palveluja kuten etsivä nuorisotyö, ohjaamot, työpajat. Valitse kotikuntasi tässä alla olevasta listasta ja ole suoraan yhteyksissä kuntien palveluihin.
Kuntalista:

PATE Palvelua työelämään Enonkoski

Enonkosken kunnan työelämäpalveluissa selvitetään, mitä palveluja tarvitaan henkilön työllistymisen edistämiseksi. Henkilön kanssa laaditaan suunnitelma, joka voi sisältää julkisia työvoimapalveluja, sosiaali- ja terveyspalveluja sekä kuntoutuspalveluja. Enonkosken kunnan työelämäpalveluiden tavoitteena on löytää henkilölle pysyvä ja häntä miellyttävä ratkaisu joko työpaikan, koulutuksen tai muun säännöllisen toiminnan parissa. Ihminen on työelämäpalveluiden keskipisteessä; etenemme hänen toiveidensa ja lähtökohtien mukaan. Työttömäksi jäädessään henkilö voi ottaa heti yhteyttä kunnan työnsuunnittelija Petri Poraharjuun, sähköposti petri.poraharju@enonkoski.fi, puhelinnumero 044 345 3078. Näin saamme työllistymisen prosessin heti käyntiin.

Etsivä nuorisotyö Enonkoski

Enonkosken kunnan etsivässä nuorisotyössä tavoitteenamme on tukea nuoren arjessa jaksamista ja tukea nuorta rakentamaan elämästään sellaista, että hän on siihen itse tyytyväinen ja pääsee etenemään elämässään mielekkääseen suuntaan. Lisäämme nuoren valmiuksia koulutukseen tai työelämään vahvistamalla hänen omia taitojaan ja tietojaan. Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Toiminta on suunnattu kaikille alle 29-vuotiaille enonkoskelaisille nuorille. Voit ottaa yhteyttä elinvoimakoordinaattori Pinja Rahikaiseen itse tai ammattilaisen välityksellä sähköposti pinja.rahikainen@enonkoski.fi, puhelinnumero 044 345 3014 tai Facebookissa laittamalla viestiä Pinja Enonkosken elinvoimakoordinaattori.

Työllisyyspalvelut Hirvensalmi 

Hirvensalmen kunnan työllisyyspalvelut on työllisyydenhoidon tuki, jonka tehtävänä on edistää kuntalaisten työllistymistä ja auttaa yrityksiä löytämään työlle tekijää tai tulevaisuuden osaajaa. Voit ottaa yhteyttä työnsuunnittelija Jari Marttinen, sähköpostiosoite jari.marttinen@hirvensalmi.fi, puhelinnumero 050 440 0250.

Työelämäpalvelut Juva

Hei sinä juvalainen nuori! Voit saada meiltä paikallisesti apua oman tilanteen kartoittamiseen ja oman polun löytämiseksi kohti työelämää, koulutusta sekä muuta tilannettasi palvelevaa asiaa. Autamme aina kunkin omista toiveista lähtien, ota rohkeasti yhteyttä! Juvan kunnan Työelämäpalveluissa sinua palvelevat

Etsivä nuorisotyö Juva

Juvalaisia nuoria auttaa kunnan etsivä nuorisotyöntekijä Henri Hurri. Hänet tavoittaa Toimintatalolta, puhelinnumero 0400 135 095, sähköpostiosoite  etsivanuorisotyo@juva.fi .

Työpajat Kangasniemi

Kangasniemen nuorten työpajat tarjoavat nuorille tarkoitettuja työharjoittelupaikkoja. Työtehtäviin kuuluvat mm. kunnan sisäiset kuljetukset (ruokahuolto-, pyykki- ym. kuljetukset), korjaus- ja kunnostustyöt sekä metalliverstaalla tehtävät työt. Työpajat auttavat nuoria pääsemään eteenpäin elämässä.

Voit olla yhteyksissä:

Nuorten työpajat Mikkeli

Nuorten työpaja on tarkoitettu 17 -29-vuotiaille, koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleville nuorille. Työpajan perustehtävä on nuorten toimintakyvyn, koulutus- ja työelämävalmiuksien parantaminen. Työpajalla on viisi eri työpajaosastoa ja nettiopintopiste. Nuorten työpaja toimii osoitteessa Raviradantie 8-10.

Yhteystiedot puhelinnumero 044 794 2453. Lisätietoja antaa myös työpajakoordinaattori Sippo Seurujärvi puhelinnumero 040 129 4686.

Ohjaamo Olkkari 

Työllisyyspalvelut Mikkeli

Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelut kartoittaa asiakkaiden osaamista ja pyrkii yksilöllisiin ratkaisuihin työllistymisen edistämiseksi. Työnantajat hakevat kauttamme eri alojen motivoituneita työntekijöitä. Tarvittaessa asiakkaiden kanssa selvitetään koulutusvaihtoehtoja työllistymisen edistämiseksi.
Palvelut työnhakijalle: 

 • Henkilökohtainen alkuhaastattelu, jossa kartoitetaan osaaminen, taidot ja toiveet
 • Yksilölliset ratkaisut työllistymisen edistämiseksi ja työllistymiseen; esim. palkkatuettu työjakso tai oppisopimuskoulutus kaupungin yksiköissä
 • Koulutukseen ohjaus
 • Tietoa avoimista työpaikoista
 • Työnhakuvalmiuksien kehittäminen, esim. vinkkejä CV:n laatimiseen tai työpaikkahaastatteluun valmistautumiseen
 • Nuorten työpajatoiminta; tavoitteena on parantaa koulutus-/työllistymisvalmiuksia, suorittaa koulutus loppuun tai päästä avoimille työmarkkinoille
 • Oppisopimuskoulutusta suunnataan aloille, joissa on hyvät työllistymisnäkymät. Se on tarkoitettu pääasiassa työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla ei ole ammatillista perustutkintoa. 

Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelut, Maaherrankatu 9-11, 50100 Mikkeli. Toimisto puhelinnumero 040 129 4272.

Työllisyyspalvelut, työpajat Mäntyharju

Olitpa sitten vastavalmistunut, juuri työttömäksi jäänyt, alaa vaihtava tai pitkäaikaistyötön, niin voit saada monipuolisesti tukea työnhakuun sekä koulutuspolkujen suunnitteluun kunnan työllisyyskoordinaattori Virpi Maaraselta. Yrityksiä Virpi auttaa palkkatuen hakemisessa, työkokeilussa sekä rekrytoinnissa. Työnhakijoiden palvelut: TE-toimiston verkkopalveluiden käyttöopastus, opiskeluasiat, myös ajan tasalla olevat ammattikortit, Urasuunnittelu, CV:n ja hakemuksen teko sekä niiden lähettäminen, valmiiden työnhakukaavakkeiden täyttäminen, työkokeilut.
Yhteystietoja: sähköpostiosoite  virpi.maaranen@mantyharju.fi, puhelinnumero 040 5818 676.

Etsivä nuorisotyö Pertunmaa

Hei nuori! Oletko koulutuksen tai työelämän ulkopuolella? Tarvitsetko apua arkeesi? Tuntuvatko virastoasioinnit hankalilta? Me etsivät nuorisotyöntekijät ollaan juuri sua varten! Mikään asia ei ole niin pieni tai suuri, ettei meille voisi viestiä laittaa. Etsivä nuorisotyö on aina vapaaehtoista ja maksutonta. Pertunmaan etsivät nuorisotyöntekijät ovat:

Etsivä nuorisotyö Pieksämäki

Etsivinä nuorisotyöntekijöinä autamme sinua juuri niissä asioissa, mihin apua kaipaat! Mutta ennen kaikkea, autamme sinua löytämään oman juttusi. Palvelumme on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille nuorille. Se on aina vapaaehtoista, luottamuksellista ja maksutonta. 

Tavoitat meidät puhelimitse, WhatsAppin, FB messengerin, sähköpostin tai Po1ntin sivulla olevan yhteydenotto lomakkeen avulla! Meidät voit tavata Pieksämäen Ohjaamolla, nuorisotila Weturissa tai toivomassasi paikassa.

Lisätietoja löydät Po1ntin verkkosivuilta.

Ohjaamo Pieksämäki

Työpajat Pieksämäki

Nuorten työpaja on tarkoitettu 16–29-vuotiaille nuorille. Tavoitteena on tarjota joustava asiakaspolku, nuoren toimeentulo turvaten. Toiminta on vahvasti tavoitteellista ja asiakasta eteenpäin vievää. Nuorten työpajalle voivat kaikki halukkaat nuoret tulla tilanteesta riippumatta. Tärkeintä on, että nuorella on turvattu toimeentulo ja hän pajajaksolla kiinnittyy johonkin elämässä eteenpäin vievään toimintaan. Vapaita pajapaikkoja voi tiedustella työpajavastaava Jussi Väänäseltä puhelinnumerosta 044 799 5242, sähköpostiosoite jussi.vaananen@pieksamaki.fi

Ammatilliset työpajat Pieksämäki
Työtehtävät ovat konkreettisia avustavia tehtäviä oikeissa työympäristöissä. Ennen pajajakson alkua pyydämme nuorta esittämään todistuksen huumausainetestistä.

 • Hoivapajalla tutustutaan hoiva-avusteiseen työhön päiväkodissa, vanhustyössä sekä kehitysvammaisten parissa. Seinättömällä kiinteistöhuoltopajalla tutustutaan kiinteistöpuolen avustaviin piha- ja kunnossapitotöihin, erilaisiin korjaustöihin ja liikuntapaikkojen ylläpitoon.
 • Kokkiryhmä kokoontuu Perheiden talolla maanantaisin klo 13–17. Kokkiryhmässä tehdään yhdessä edullista arkiruokaa porukalla. Tavoite on löytää nuorelle mielekästä tekemistä arkeen ja samalla herätellä ajatuksia tulevaisuudesta. Ryhmässä harjoitellaan arjenhallintaa ja sosiaalisia taitoja.
 • Startti kokoontuu Ohjaamo Pientareella keskiviikkoiltapäivisin. Tavoitteena on löytää nuorelle mielekäs opiskelu tai työllistymistä edistävä jatkopolku kolmen kuukauden aikana. Toiminta on avointa kaikille nuorille.
 • Ota ote! kokoontuu tiistai-iltapäivisin Nukkekodilla. Ryhmässä harjoitellaan arjen hallinnan taitoja ja tehdään tulevaisuustyöskentelyä. 
 • Yhteystiedot: Jussi Väänänen, 044 799 5242, jussi.vaananen@pieksamaki.fi
 • Animäki: vertaisohjaajuudella toimiva Animäki-kerho on avoin kaikille animesta kiinnostuneille alle 30-vuotiaille nuorille. Kerho kokoontuu Perheiden talolla, Kalevalankatu 38, Pieksämäki, joka perjantai klo 17-19. Lisätietoja Sirpa p. 040 1974887 ja etsivä nuorisotyöntekijä Inka Luostarinen p. 044 799 5348.
 • Pieksämäen Sateenkaarevat nuoret kokoontuvat joka toinen maanantai 13.1.2020 alkaen klo 17-19 Perheiden talolla, Kalevalankatu 38, Pieksämäki. Ryhmä on ilmainen avoin kaikille sateenkaareville nuorille.

Etsivä nuorisotyö Puumala

Etsivä nuorisotyö on vapaaehtoisuuteen ja luottamuksellisuuteen perustuvaa nuorisotyötä, joka pyrkii auttamaan ja tukemaan 13 – 29 – vuotiaita nuoria eri elämäntilanteissa. Työtä tehdään nuoren omien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti yhdessä nuorta tukevien verkostojen kanssa. Tarkoituksena on, että nuori ei jää yksin ajelehtimaan tyhjän päälle, vaan hän saavuttaa tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyöntekijä auttaa nuorta esimerkiksi työn, opiskelu- tai työkokeilupaikan tai vaikka harrastuksen löytämisessä. Etsivään voi ottaa yhteyttä myös silloin, jos tuntuu, että oma elämä on menossa pahasti solmuun. Yhteyttä voi ottaa vaikka ei olisikaan ongelmia, mutta haluaisi jutella omista asioistaan luottamuksellisesti.
Etsivän nuorisotyöntekijän löydät kunnantalolta nuorisopalvelujen toimistolta, osoitteesta Keskustie 14 52200 Puumala. Ota rohkeasti yhteyttä, vaikkapa sähköpostilla, tekstiviestillä, whats appissa, soittamalla tai vaikka perinteisellä kirjeellä! Yhteystiedot: puhelinnumero 050 432 1643 ja sähköpostiosoite etsivanuorisotyo@puumala.fi
 

Etsivä nuorisotyö Savonlinna

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa tuen tarpeessa oleva 15- 29-vuotias nuori ja auttaa häntä sellaisten palvelujen ja muun tuen piiriin, joilla edistetään hänen kasvuaan, itsenäistymistään, osallisuuttaan yhteiskuntaan ja muuta elämänhallintaa, sekä pääsyä koulutukseen ja työmarkkinoille. Etsivä nuorisotyö perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön. Etsivän nuorisotyön palvelut ovat nuorelle täysin maksutonta ja luottamuksellista. 

Etsiviin voit olla yhteydessä esimerkiksi, jos opiskelu ei onnistu tai on jo keskeytynyt, kaipaisit apua virastoasioiden hoitamisessa, tarvitset tukea arjen asioiden järjestämiseen, kaipaat luotettavaa aikuista jutteluun, haluaisit töihin, mutta et tiedä mistä aloittaa, tarvitset ohjausta tulevaisuuden suunnitteluun taijos läheisesi kaipaa tukea yllä mainituissa asioissa.

Savonlinnan seudun etsivät nuorisotyöntekijät:

 • Karjalainen Eeva, etsivä nuorisotyöntekijä, puhelinnumero 044 417 4248 , sähköpostiosoite eeva.karjalainen@savonlinna.fi
 • Linnamurto Sariia, etsivä nuorisotyöntekijä, puhelinnumero 044 417 4250,
  sähköpostiosoite sariia.linnamurto@savonlinna.fi

Käyntiosoite: Sivistystoimiala / Vapaa-aikatoimi, Sääminginkatu 6, 57100 Savonlinna.

 • Rauhamäki Riina, etsivä nuorisotyöntekijä, puhelinnumero 044 417 4255, sähköpostiosoite riina.rauhamaki@savonlinna.fi
 • Loikkanen Pekka, etsivä nuorisotyöntekijä, puhelinnumero 044 417 4247 , sähköpostiosoite pekka.loikkanen@savonlinna.fi

Käyntiosoite: Sivistystoimiala / Vapaa-aikatoimi, Olavinkatu 27 D, 3.krs, 57130 Savonlinna

Nuorisoverstas Savonlinna

Nuori, joka olet työelämän alkutaipaleella, tule kokemaan rento työ- ja oppimisympäristö, jossa sinua autetaan varmasti työelämänvalmiuksissa ja tulevaisuuden suunnitelmissa yhteistyössä osaavien valmentajien kanssa.

Toimintatupa Savonlinna

Toiminta on kohdennettu alle 30-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka ovat haasteellisessa elämäntilanteessa ja tulevaisuus tuntuu vaikealta käsitteeltä, kaipaavat apua omien vahvuuksien huomaamisessa ja niiden käyttämisessä, tarvitsevat apua sosiaalisten tilanteiden haltuunotossa, ovat mahdollisesti päihde- tai mielenterveyden kuntoutujia, tarvitsevat tukea arjen ja elämänhallinnassa, kokevat yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta tai tarvitsevat tukea ja tsemppausta koulutus- ja työllisyyspolkunsa pohtimisessa.

Toimintatuvan toiminta perustuu yhteisöllisyyden korostamiseen pienryhmätoiminnoin sekä yksilöllisen tuen tarjoamisessa yksilöohjauksen keinoin. Avoinna ma – to klo: 08 – 14.

 • Merja Peltopuro, Ohjaaja, puhelinnumero 044 2702597, sähköpostiosoite merja.peltopuro@toimarisln.fi 
 • Vili Ronkainen, Ohjaaja puhelinnumero 044 3602585, sähköpostiosoite vili.ronkainen@toimarisln.fi

Osoite Pohjolankatu 6, 57200 Savonlinna.

Savonlinnan seudun Ohjaamo 

Sulkavan Työelämäpalvelut

Toiminta-ajatuksena tukea matalalla kynnyksellä työelämään ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä yhteistyötahojen kanssa. 

 • Palveluohjaaja Jaana Uotinen, puh. 044 4175209, vastuualueenaan TYP-toiminta
 • Työvalmentaja Leena Sinkkonen, puh. 044 417 5211
 • Työsuunnittelija Erkka Repo, puh. 044 417 5204
 • Etsivä nuorisotyöntekijä Tarja Lindberg, puh. 044 417 5331.

 

 

Seuraa meitä myös Facebookissa
 Etelä-Savon TE-palvelujen facebooksivut

 

Sivu päivitetty 26.4.2021