Ajankohtaiset

<< Takaisin

« Takaisin

Monialainen työllisyyspalvelut AIMO aloittaa toimintansa 13.5.

Seinäjokisten työmarkkinatukeen oikeutettujen alle 30-vuotiaiden palveluissa tapahtuu muutoksia 13.5.2019 alkaen.

Seinäjoella aloittaa monialainen työllisyyspalvelu AIMO, joka palvelee kaikkia alle 30-vuotiaita työmarkkinatukeen oikeutettuja seinäjokisia työnhakija-asiakkaita. AIMOssa yhdistyvät TE-toimiston, KELAn, ja Sedun palvelut sekä Seinäjoen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut. AIMOn tavoitteena on helpottaa nuorten asiointia keskittämällä kaikki palvelut yhteen paikkaan.

Kaikille asiakkaille nimetään AIMOn omaohjaaja, joka on TE-toimiston, aikuissosiaalityön tai KELAn asiantuntija.  AIMO toimii aamupäivisin ajanvarauksella ja ilman ajanvarausta voit tulla asioimaan ma–pe klo 12–15.30 osoitteessa Keskuskatu 32 i (3 krs). TYP:n ja TE-toimiston asiakkaana et siis enää asioi osoitteessa Valtionkatu 1 (Rautatieasema).

Työttömyysturvaasi ei aiheudu muutoksia

Palveluiden siirtyminen ei vaikuta työttömyysturvaasi. Sähköinen asiointi tapahtuu edelleen osoitteessa www.te-palvelut.fi > Oma asiointi. TE-puhelinpalvelujen numerot säilyvät ennallaan ja saat niistä myös jatkossa yleisneuvontaa mm. työttömyysturvaan liittyvissä kysymyksissä. Voit tarkistaa ja tarvittaessa päivittää Oma asiointi -palvelussa omat asiakastietosi.

Mihin muutos perustuu?

Muutos liittyy työ- ja elinkeinoministeriön käynnistämiin alueellisiin pilottihankkeisiin työvoima- ja yrityspalvelujen kehittämiseksi. Seinäjoella kokeillaan uutta yhteistyömallia (allianssi) työmarkkinatukeen oikeutettujen asiakkaiden palveluissa. Tavoitteena on tarjota asiakkaille enemmän tietoa ja asiantuntevaa palvelua jokaisen yksilöllisen tarpeen mukaisesti sekä helpompi ja nopeampi väylä eri palveluihin. Syksyllä palvelu laajenee koskemaan myös yli 30-vuotiaita työnhakijoita.

AIMOn kanssa samoissa tiloissa toimii myös Ohjaamo Seinäjoki, joka tarjoaa tietoa, neuvontaa ja ohjausta koulutukseen, työnhakuun ja arkeen liittyen. Ohjaamo on tarkoitettu kaikille alle 30-vuotiaille nuorille ja palvelu on täysin maksutonta. Lisätietoa Ohjaamosta löytyy Ohjaamo Seinäjoen Facebook-sivulta, instagramista ja osoitteesta ohjaamot.fi.

Lue lisää tiedotteesta


Oma
asiointi